În sezonul toamnă-iarnă se poartă Bruxelles și Parlamentul European

anual peste este 25.000 de aplicanți, aproximativ 600 sunt selectați
Din pătrățica mea de bloc din Craiova, absolventă de Jurnalism și Peisagistică în cadrul Universității din Craiova, în sistemul ăsta pe care majoritatea îl blamează, uite că se poate 🙂
Cu multă muncă, optimism, patriotism și mai multă muncă, pasiune și determinare, rareori noroc.
Printre altele, subliniez că tu faci sistemul, nu el pe tine.
În 2013, când am câștigat la un concurs de foto-jurnalism o vizită la Parlamentul European, în Bruxelles, mi-am promis că într-o zi o să lucrez acolo. Toamna asta urma iar să îl vizitez, de data asta fiind parte dintr-un premiu obținut la un concurs de film.
Frumos este că nu am făcut un scop din chestia asta. Mi-am văzut de restul proiectelor și acum 5 luni, cred, mi-am amintit pur și simplu de Bursa Robert Schuman opțiunea Jurnalism și am aplicat, fără stres.
Prin iunie, când am fost în Luxemburg, aud de la o colegă din Italia că ea a primit răspuns de la ei de mult timp, a trecut prin toate etapele de selecție și urmează să se mute în Bruxelles de la 1 octombrie. Atunci mi-am zis că nu am fost acceptată și asta e. După o săptămână, am primit și eu mailul cu vestea bună că am trecut în a doua etapă de selecție.
Ieri am primit și vestea frumoasă că începând cu 1 octombrie, timp de 5 luni, voi fi stagiar la Unitatea Directorului General pentru Comunicare și Comunicare Web din cadrul Parlamentului European, Bruxelles 😀
Sunt entuziasmată de plecare, dar mai entuziasmată sunt de momentul când mă voi întoarce acasă. Pentru că mă voi întoarce  cu un bagaj de informații prețioase, voi descoperi noi oportunități, îmi voi face noi cunoștințe și voi putea deschide noi uși. Tot bagajul pe care o să îl acumulez, îl voi putea despacheta acasă. Voi putea aplica tot, aici, în Craiova.
Ca un sfat … este una din experiențele pe care Uniunea Europeană ți le oferă și care, zic eu, merită trăite. Poți alege din zeci de unități ale Parlamentului și Comisiei Europene, de la educație și cultură, până la securitate și multe altele. Dacă îți place ideea, ești pasionat de una din ariile de lucru ale instituțiilor europene și ai competențe în acel domeniu, un CV cât de cât bogat (nu doar o diplomă de facultate) merită să încerci.
Meli

Ps: fotografia este din Parlamentul European.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.