Jurnal de stagiar la Bruxelles: 3. Grand Place și altele

Iar a fost soare… și am plecat de acasă pregătită că va fi vreme urâtă. 
Azi am hoinărit în jurul Pieței Mari din Bruxelles (centrul orașului) – Grand Place sau Grote Markt. Iar a fost aglomerată, așa că fotograful din mine, care vrea să facă poze arhitecturii, clădirilor, a fost supărat pentru că zecile de oameni îmi intrau mereu în obiectiv. 
Inevitabil, cred că apar în peste 10 selfiuri ale oamenilor.
Pe lângă turiști din toate zonele lumii, era plin de cercetași, 3 grupuri de cercetași, și un grup numeros de suporteri, presupun că ai echipei de fotbal belgiene, steagul roșu cu ceva negru pe el nu îmi este familiar. Însă am aflat că pe 13 octombrie este meci, Belgia – Israel – deja s-au luat toate măsurile de precauție, scria într-un articol. Tot pe 13 octombrie merg să filmăm un spot publicitar, prima oară când fac figurație :))
Update.: cred că suporterii țineau cu echipa  Albaniei, pentru că, odată cu calificarea României în Euro2016, am intrat pe pagina de Facebook și am văzut o poză asemănătoare cu steagul care îl fluturau ei 😀
Azi, am descoperit multe zone centrale, destul de drăguțe. Am intrat și în câteva magazine cu ciocolată, de biscuiți cu unt (geniali) și într-un magazin cu săpunuri și cosmetice. Am reținut două magazine din care o să cumpăr cadourile la întoarcere.
Aș cumpăra toată ciocolata, dar încă îmi aștept cu nerăbdare prima bursă. După, o să mă duc să mă răsfăț.
Am descoperit și unde e McDonald-ul :)) varianta cea mai ieftină pentru a mânca atunci când ești prin centru.
Era și un târg hand-made unde nu aveai voie să faci poze … până ajung acasă o să uit ce am văzut ca să pot să mă inspir din ideile lor, însă nu era cine știe ce.
În rest e presărat cu artiști de stradă, cântăreți, dansatori (unii de break-dance foarte tari) și altele.
Încă din Londra am ideea de a îmi face un blog de turism. Anul acesta, până acum, am vizitat 5 orașe din străinătate, deci am multe subiecte adunate în cap și pe hârtii, dar încă nu am găsit momentul să le aștern pe blog. Am și nume de blog și logo, chiar. That day will come …
Am plecat și cu ideea de a vizita mai multe orașe, Bruxelles având conexiuni foarte bune, dar acum ideea începe să se stingă. Nici timp nu mi se pare că este, iar dacă o pot face de aici o pot face și din Craiova.
Revenind la ziua de azi, când să mă întorc, se întâmplă un accident pe linia mea de metrou și uite așa 30 de minute am așteptat după el. Aș fi mers pe jos, dar străduțele sunt prea încurcate.
Venind vorba de străzi, potrivit internetului și a oamenilor cu care am vorbit nu stau în cea mai sigură zona din Bruxelles. Cică să am grijă și să ocolesc anumite zone de metrou, gări și străzi. Și să nu merg noaptea pe stradă, norocul meu că zic pas la multe petreceri. 
Străduța mea mi se pare drăguță și stau la 25 de minute, mers pe jos, de Parlament, dacă mă întrebi pe mine zona e ok, dar dacă eu întreb pe altcineva nu sunt chiar de aceeași părere. Bine că am stația de autobuz la nici un minut de casă. 
Weekendul viitor m-am înscris la o conferință în Bruges. Oamenii normali s-ar duce să viziteze Bruges, nu să stea de la 10:00 până la 19:00 la conferință. Dar o să mă întorc să îl și vizitez. 
Re-Inventing Europe Youth Conference 2015, este organizată de College of Europe și are invitați de la rectori la directori de bănci și prim-miniștri. Se va vorbi despre finanțe, criza imigranților și energie regenerabilă. 
Și ca stagiar primesc o grămadă de emailuri cu conferințe ce au loc la Parlamentul European. De săptămâna viitoare le voi citi cu atenție și îmi voi alege câteva.
Am notițe și de la conferința și training-ul de săptămâna trecută, dar sunt prea obosită se le mai scriu acum, aici. Așa că poate altădată. 
Mâine este o nouă zi de lucru. M-am obișnui să mă trezesc la 7:00 – 7:30, să plec la 8:30 – 8:45, să ajung acasă între 17:30 – 18:30 și să adorm foarte devreme.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.