6 ore în Frankfurt. Ce să vizitezi.

Aterizez. Frankfurt. Aeroport. Mă duc să iau biletul de autobuz Strasbourg – Frankfurt, ce urma să îmi fie folositor peste 4 zile. Ce să vezi, mai era un singur bilet, la 3 dimineața.

Opțiunea A: rămâi în Strasbourg.

Opțiunea B: să te târăști până în stație la 3 dimineața, după ce nu ai dormit trei zile la rând.

În Strasbourg am fost voluntar la YO!Fest, în 2016. Știu, sunt în 2018, dar am multe povești de scris pe blog din trecut 😀

Cele patru zile petrecute acolo au fost superi tari, ne-am distrat toți, dar am și muncit mult, totul se termina pe laaa 1 dimineața, în ziua cu concertul mai târziu. Apoi, avem un task în plus față de restul, I <3 photography, așa că selectam pozele, le editam, le postam… și în timp ce le postam adormeam cu capul pe tastatură și în general mă trezeam pe la un 5, mă duceam în cameră … încercam să adopt un look fresh și la 7 dimineața să o iau de la capăt.

Deci vă imaginați cât de groaznic a fost să iau microbuzul de la 3 dimineața, când toți colegii mei dormeau și aveu bilete la 8 dimineața sau la prânz. Centrul de tineret, cel mai cool loc posibil, este undeva la ieșirea din Strasbourg, iar până la stația de autobuz ai un drum de 30 de minute, noroc că pe străzi e pustiu de obicei, eu și briza de zi 😀

Urc în autobuz, ajung în aeroport în Frankfurt, găsesc o bancă liberă, mereu găsesc una, dorm, încerc să dorm … mă duc să îmi cumpăr ceva de mâncare. Cineva se așază pe banca mea … nu mai sunt sunt bănci libere, începe să se aglomereze aeroportul … mă așez pe jos, mă uit la ceas și mai este o oră până când sosesc și colegii mei …

Am fost atât de bucuroasă când i-am văzut, erau odihniți, cu freza aranjată, eu doar am stat aproape 5 ore prin aeroport, cu părul ciufulit, aveam și breton pe vremea aia … îi conduc la avion și norocul meu este că o colegă are și ea câteva ore libere. Ea câteva, eu în continuare avem 12 ore, adică am plecat în oraș, după 5 ore de aeroport, m-am întors din oraș și încă mai aveam 3 ore de stat …. mă pricep atât de bine la conexiuni :)) mi-aș da o diplomă pentru asta 😀

Știu, știu, articolul este despre ce să vizitezi în Frankfurt în câteva ore, mai precis în 6 ore.

Undeva la ora prânzului am plecat spre centru 😀 Metroul ne-a dus aproape de o promenadă super tare, cu o arhitectură modernă, nu mai știu cum se numea zona, dar de acolo, pe jos, am ajuns la Eiserner Steg, podul de fier de pe râul Main. Podul a fost construit în 1868 și îți aduce aminte de Paris pentru că este plin de lacăte.

Ne-am plimbat pe malul râului Main și a fost super relaxant, nu ai cum să nu te relaxezi în orașele în care oamenii stau liniștiți pe iarbă, zâmbesc, iau prânzul la picnic, toți cu bicicletele. Se mai vedeau urmele de la petrecerile din seara trecută, mai erau câteva sticle sparte, dar nu contau la cât de frumoasă era atmosfera. Am nimerit și o zi superbă de mai, cu un soare puternic.

Următorul obiectiv a fost Districtul Financiar, zona se numește Bankenviertel. Ador zgârie norii <3. Primul lucru care mi-a atras atenția în zona financiară a fost semnul euro din fața turnului Eurotower, nu e cel mai estetic simbol, dar merge. Turnul 185, City-Haus, Commerzbank, Gallileo, Trianon sunt  giganți pe care nu trebuie să îi ratezi.

Ne-am plimbat puțin, apoi ne-am rătăcit pe străduțe și în final am ajuns în Centrul Vechi. Trebuie să vă spun că zgârie norii se văd foarte bine de pe malul râului Main. Dacă aveți timp, puteți traversa toate podurile de peste râu și puteți găsi cea mai bună zonă, am văzut poze foarte tari pe internet, în fundal cu clădirile impunătoare, în față podul Eiserner Steg la apus, un cadru superb. De asemenea zona este superbă noaptea. Acesta este un motiv pentru care m-aș întoarce în Frankfurt, să descopăr vibe-ul orașului seara.

Centrul istoric al orașului m-a fascinat. Römerberg  este o piață cochetă și colorată, fotogenică. Mare parte din clădiri sunt reconstruite, ele fiind distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În zonă găsești o grămadă de cafenele și magazine. O cafenea care mi-a atras atenția este cea din fotografie, am zărit-o pe o străduță mică. Centrul vechi trebuie să fie obiectivul numărul I, apoi restul. Am postat câteva fotografii din oraș pe Instagram.

Ultimul obiectiv a fost un parc – Bockenheimer Anlage. Un parc cu câteva zone drăguțe. Lalelele încă erau înflorite, rațele pe lac, sorele pe cer. Eram cam obosite, ne-am întins pe iarbă și eu cred că am adormit pentru 30 de minute sau poate mai mult 😀 apoi am plecat spre aeroport.

M-aș întoarce în Frankfurt pentru a mă urca în Main Tower și a vedea panorama orașului, am văzut-o de multe ori din avion. Sunt sigură că sunt mult mai multe de vizitat în Frankfurt și este un oraș pe care trebuie să îl vezi.

XO | Meli

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.