5 lucruri de făcut în Paris

De la Barcelona am revenit la Paris :)) și nici nu am apucat să scriu despre Cipru :)). A rămas că revin cu un alt articol după acesta, a trecut un an, am mai fost la Paris încă odată în februarie și până nu trecem în 2019, zic să revin cu 5 lucruri pe care trebuie sau poți să le faci în Paris:

  1. Picnic la Turnul Eiffel, pentru că Picnic in Paris is a must. Dacă nu e la Turnul Eiffel, poate să fie undeva pe Sena. Vin, croissante, brioșe, macarons și picnicul e perfect. Poți să aduci și niște trandafiri (din Lidl) :)) ca să dea bine în poză.

2. Să enervezi pictorii din Montmartre. Eu i-am enervat pe doi, fără să vreau, pentru că le făceam poze, aparent prea multe poze. Ei lucrează, din asta trăiesc, nu pictează pentru distracția mea, așa mi-au zis, eu am încercat să le explic că dacă eu îi fotografiez, fotografia o postez, ajunge la diverse persoane și e un mod de promovare, nu am ajuns la un punct comun :)). De acum încolo o să îi fotografiez cu obiectivul zoom, din spatele unui stâlp :)).

Lucrările chiar sunt superbe și zona are un vibe aparte, este cartierul boem al Parisului. 

3. Să bei o cafea la Le Chat Noir. Cu toții am auzit de Le Chat Noir, este un simbol al Parisului, sigur ai văzut cel puțin o dată faimosul poster creat de Théophile-Alexandre Steinlen. Le Chat Noir a fost un cabaret al secolului XIX, din Montmarte. Aici dădeai nas în nas cu cei mai faimoși oameni din Paris și puteai întâlni călători din toate colțurile lumii.

Sunt mai multe restaurante Le Chat Noir, eu am fost la cel aflat între stația de metrou Blanche și Pigalle, undeva la 2 minute de Moulin Rouge sau 15 minute de Sacre Coeur. Mai este unul între stația de metrou Châtelet și Hôtel de Ville, la 10 minute de Notre-Dame.

4. Să te odihnești (lenevești) în Luxembourg Gardens. Nu m-aș mai fi ridicat de pe scaunul ăla verde. Aș fi dormit acolo. 

5. Să rătăcești în cartierul Le Marais. Este unul dintre cele mai drăguțe cartiere ale Parisului. Un cartier aristocrat, ce găzduiește clădiri istorice, cu o arhitectură aparte.

Dacă tot suntem la partea cu rătăcitul, Montmartre este un alt cartier prin care trebuie să te pierzi. Să nu uit de Cartierul Latin, cred că peste tot în lume cartierele latine au un farmec aparte.

Despre Shakespeare and Company am scris aici. Este unul dintre locurile de neratat, mai ales dacă iubești cărțile :D.

Din categoria locuri instagramabile din Paris, La Maison de la Rose din Montmartre este în top. Pe locul doi este Au Vieux Paris, lângă Notre-Dame. Fațada este superbă, mai ales primăvara, când glicinia înflorește. Din păcate, nu am văzut-o în acea perioadă. Vă las mai jos o fotografie din februarie.

Cel mai frumos pod din Paris este Pont Alexandre III, iar cel mai bun macarons îl găsești la Ladurée.

Trei lucruri pe care trebuie să le fac când voi reveni în Paris:

  • de văzut un spectacol la Moulin Rouge (dacă o să am buget)
  • Disneyland 
  • să vizitez Palatul Versailles, mai ales grădinile

XO | Andreea Meli

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.