Burse pentru studenți și cercetători în Franța

S-a deschis programul de burse pentru masterat, doctorat si de nivel post-doctoral susținut de Ambasada Franței și Institutul Francez.
28 februarie 2016 este data până la care poți să îți depui dosarul de candidatură.
Hotnews.ro ne spune următoarele:
In programele post-doctorale care se vor desfasura in Franta, timp de trei luni, pe durata perioadei 1 septembrie – 31 decembrie 2016, cercetatorii selectionati vor avea o subventie pe care o vor folosi pentru a-si perfectiona cunostintele alaturi de specialisti francezi, anunta Institutul Francez. Vezi aici cuantumul bursei, conditiile si dosarele de candidatura

Studentii care vor sa efectueze studii universitare sau de cercetare in Franta pot sa aplice la bursele de masterat si de doctorat puse la dispozitie de guvernul francez incepand cu 15 decembrie 2016, precum si la programul de formare COPERNIC, care incurajeaza integrarea profesionala, sau la programul de doctorat Ion HELIADE-RADULESCU, in cotutela cu Academia Romana.

Institutul Francez din Romania anunta, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca toate aceste programe de mobilitate fac in prezent obiectul unui apel national la candidatura, deschis pana pe data de 28 februarie 2016. Concret, pana la aceasta data, studentii care vor sa efectueze o specializare in Franta trebuie sa isi redacteze si sa depuna dosarele de candidatura.

Pana in prezent, peste 2.000 de studenti romani au beneficiat de acest program de mobilitate. Toate informatiile utile (criterii de selectie, cuantumul bursei si avantajele, dosarul de candidatura, contacte, etc.) sunt disponibile pe site-ul Institutului Francez din Romania.

Sursă: Hotnews.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns