De vorbă cu make-up artistul Alina Brăilescu | ABAcademy Make-Up

Noiembrie 2017. 5 for Beauty make-up workshop are loc în Mercur și stabilisem cu cei de la EvoBrand că o să fac o vizită scurtă pentru a sta de vorbă cu make-up artistul Alina Brăilescu de la ABAcademy Make-Up. Cum mă învârteam eu prin Mercur să găsesc locul unde se desfășura atelierul, aud în sfârșit câteva voci și îmi dau seama că zona se afla în spatele unor panouri, îmi fac curaj și intru. Lecțiile de make-up erau în toi, dar Alina a luat o pauză micuță și  ne-am retras pentru câteva minute.

Alina este un om foarte deschis, pasionat de munca sa și încântat de orașul nostru, Craiova. 😀 M-am bucurat să aud asta. Mi-a povestit că a mai fost în Craiova acum câțiva ani, înainte de toate renovările ce au avut loc și i-a plăcut faptul că acum a descoperit un nou oraș, mai frumos, cu un centru vechi mai viu, un oraș  cosmopolit, zic eu 😛

Cum a început ABAcademy Make-Up?

„Am lucrat într-o agenție de modele, am deschis-o în 2000, eram o puștoaică, aveam 20 de ani și din tot ce am făcut, făceam și styling, părul, tot ce se poate face la o ședință foto, precum și machiaj. Mi-a plăcut foarte mult zona aceasta și m-am axat pe ea. Cu cât machiam mai mult, cu atât mai mult îmi plăcea. Ce m-a influențat să merg mai departe? Feedback-ul pe care îl aveam de la designeri, de la fotografi, „wow, faci bine!”, efectul wow, acela e foarte important.” După mai mulți ani, la cerințele femeilor, mamele modelelor ce lucrau în agenție, am deschis ABAcademy.”, ne spune Alina Brăilescu.

Cum s-a extins ABAcademy Make-Up?

„Am început prin a preda cursuri de automachiaj pentru femeile ce își doresc să se machieze singure. Apoi, au urmat cursuri pentru avansați, iar din dorința doamnelor din țară am început aceste cursuri în diferite orașe, iar acesta este al V – lea an de ABAcademy.”

5 for Beauty nu este doar un curs de machiaj, ci are și o latură umanitară / educațională, anume lupta împotriva violenței asupra femeilor.

„După 5 ani am zis să facem ceva bun pentru femei, astfel am apelat la asociațiile pentru femei abuzate, asociații împotriva violenței domestice. Ne-am propus să le ajutăm să nu rămână în aceea „închisoare”, cu ideea „nu pot să fac nimic, nu mă descurc singură”. Împreună cu Paese care le oferă și un kit de machiaj pentru a le da un start. Până acum a fost bine primit proiectul, în Suceava s-a lăsat chiar cu lacrimi.”

Este prima dată în Craiova?

„Este prima dată în Craiova cu academia de make-up, însă acum câțiva ani am mai fost cu agenția de modele. Cele mai frumoase modele le-am găsit în Craiova, chiar o câștigătoare a concursului, Loredana Diniță, care acum este model internațional. Ochiul pentru frumos nu este format doar pentru make-up, ci pentru tot ce înseamnă styling.”

Ai avut momente grele în business, obstacole?

„Bineînțeles, birocrația, la început nu prea existau școli de machiaj și era un început și pentru ei, acum sunt destul de multe, e totul mai ușor și mai bine pus la punct.  Am deschis școala pe încrederea fetelor, a mamelor ce plătiseră un avans ca eu să pot să îmi cumpăr mobilierul și alte lucruri. Când zic zero, este de la zero. Cu primi bani am luat mobilierul de școală, cu scaune. Căram singură mobilierul cu mașina, nu aveam pe nimeni și nu puteam să plătesc pe cineva. Nu am avut un sprijin care să îmi spună „îți transport eu, te ajut cu aia și aia”. A fost destul de greu, nu este ușor să deschizi o școală, nu este ușor ca persoanele din jurul tău, elevele tale, să aibă încredere în tine, că ceea ce fac, fac bine. Pot să mă laud că multe dintre elevele mele lucrează în televiziune, în saloane, în magazine de specialitate, lucrează și în străinătate, deoarece cursurile sunt acreditate la nivel european.”

Deși, i-am zis că voi trece și a doua zi, eram curioasă să văd machiajul de nuntă, ceva a intervenit și nu am mai putut ajunge. A fost o plăcere să stau de vorbă cu Alina Brăilescu și sper că ne vom mai vedea. Pe această cale îi mulțumesc >:D<.

Mai multe fotografii de la 5 for Beauty găsiți aici.

XO | Andreea Melinescu

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.