Ce să vezi la Puppets Occupy Street – Carnivale Edition, dacă ai peste 14 ani. [Partea I – 26, 27 și 28 august]

PuppetsOccupyStreet_AndreeaMelinescu

Două întrebări vreau să le evit în fiecare an:

  1. Când e festivalul? | Răspuns: de când lucrez la teatru și organizez festivalul, de 8 ani de zile, bro, în fiecare an e între 25 august – 01 septembrie. M-ai mai întrebat de 2-3 ori luna asta, când e festivalul. Nu s-a schimbat.
  2. Nu e doar pentru copii? | Răspuns: la prima ediție pe care am organizat-o nici eu nu știam care e treaba, dar trecură 7 ani, și de 7 ani tot îți zic ce să vezi, și tu tot o dai că e de copii.

Dar, sunt de treabă și fac aici un sumar al evenimentelor pe care eu le aștept cu nerăbdare și pe care probabil o să le văd în fugă, că se mai rătăcește câte un artist prin oraș, nu găsește gara, vrea headset-uri și monitoare, 3 ore de montare, mai trebuie să fiu și cameraman și fotograf și să mai fac și niște referate.

Să începem :))

26 august, vineri

Azi, pentru că nu am apucat să scriu mai devreme și am un dubiu dacă pot să termin, pentru că WhatsApp-ul meu e pe val și organizatorii au pus 400 de evenimente …

De departe preferații mei de anul acesta, datorită bunei comunicări, Insolits Company, Spania, au happening-ul Aliens, de la 19:00 și 21:00, extratereștrii se vor plimba prin Centrul Vechi, începând din Piața Frații Buzești.

Apoi, poți să te muți în Piața Mihai Viteazu și de la 21:00, Circurios, Flare Performance, Austria, iar de la 22:00 este The Fire Ninja, Chris Blaze, Estonia. Pe Chris Blaze îl prinzi și în Piața William Shakespeare, de la 21:00.

Cel mai mișto e să mergi la Castelul Fermecat / WAKA WAKA, în parc, îți iei o bere, și te uiți și la Candid, spectacol al Universității de Arte, Târgu Mureș. După ce l-ai descoperit pe Voltaire la o bere, arzi caloriile și mergi până în poienița din spatele Teatrului de vară, tot în parc și la 22:00 ai Smash It Up by Wunder Tandem, Italia, și o să asculți tot felul de cover-uri live alături de cele două italience.

Dacă vrei să bei în continuare, I will go for a Mojito, iei un taxi și de la Castelul Fermecat te duci la Fabrrica, în Centrul Vechi și de la 22:00 te așteaptă Ursu’ de la scara B, Asociația Culturală Destin, Arad.

Spectacole mai sunt și în Grădina Botanică și Teatrul Colibri – esplanadă, dar zic să nu vă obosiți de la început, că până pe 01 septembrie mai e mult.

Mai să uit, de azi până pe 30 august, între orele 14:00 – 16:00, la Casa Băniei este atelierul Lambe Lambe Theater – The greatness of the miniature, ținut de artista Omayra Martínez Garzón din Argentina, unde o să înveți să faci teatru în miniatură.

Iar prin Piața Mihai Viteazu să arunci un ochi și la instalațiile realizate de artista Ina Chira, sigur o să îți placă.

27 august, sâmbătă

Dacă ai ratat extratereștrii, poți să te întâlnești cu ei și pe 27 august, iar dacă nu ai idee ce e teatrul Lambe Lambe, poți afla de la ora 20:00, în Piața Frații Buzești, unde vor fi două spectacole de acest gen: Sortilegio, Omayra Martínez Garzón, Argentina și The Ocean – Our Home, Trio Theatre, Bulgaria.

La Teatrul Colibri – esplanadă, de la ora 20:00 poți să vezi Street musical, Theatre Chameleon, Bulgaria, un spectacol simpatic, cu păpuși, pe ritmurile lui Michael Jackson sau Freddie Mercury.

Piesa de rezistentă este spectacolul The Wind Garden, Cal y Canto Teatro, Spania, chiar nu trebuie să îl ratezi, de la ora 22:00 în Piața William Shakespeare. De la ora 19:00 în aceeași locație poți vedea și Que Bardo, Bardo Physical Theater, Argentina.

Pe mine o să mă găsiți la Biblioteca Aman, la spectacolul preferaților mei :)), Așteptându-l pe Godot, de la ora 20:00.

28 august, duminică

Între timp, am plecat de acasă, am ajuns la teatru și totuși, poate termin și ziua de 28 august. Începe atelierul meu preferat, Calaveritas Workshop, alături de Fernando Gurrola, Mil Rostros Teatro, Mexic, de la 14:00 la 17:00, ține până pe 31 august, la Casa Băniei, trebuie să participi la toate atelierele pentru că vei construi o păpușă în stilul sărbătoarei Día de Muertos, cu make-up-ul specific.

Un alt atelier va începe la Teatrul Colibri, From material to figure. Workshop of construction and manipulation of body puppets, coord. CIE Andrei Olivari (BARCA DEI MATTI), Italia.

Dacă ați ratat un spectacol din primele zile, cu siguranță le puteți vedea acum, în alte locații.

Programul e pe Facebook, în fiecare seară apare ce va fi în ziua următoare, deci vă orientați și voi.

Aș mai scrie, dar este 14:37 și am postări de distribuit, încă un referat de făcut, 3 mesaje pe WhatsApp și îmi e foame :)).

Ne vedem azi pe la Castel, mâine la Aman și pe 28 prin Centrul Vechi.

XO, Meli

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.