A fost Conferința Afaceri.ro

Astăzi a avut loc Conferința Afaceri.ro. Deși sunt un mic antreprenor de un an și ceva aceasta este prima conferință de afaceri la care particip.
Ca orice conferință, multă informație și timp puțin. Am prins câteva idei, însă cel mai mult mi-a plăcut ultima parte a conferinței, cea de networking. A spart bariera formalului, ca să zic așa.

Ideea a fost simplă, ne-am așezat pe două rânduri. Cei de pe primul rând mutându-se cu un scaun în spate. Am avut două minute la dispoziție să schimbăm cărți de vizită și să vorbim despre ceea ce facem.
A fost drăguț să vezi că mediul de afaceri nu e atât de ostil. Rar s-a întâmplat, într-un an și ceva de business, să dau peste oameni care să îți zică o vorbă bună, o idee sau orice alt ajutor. Și astăzi am vâzut niște chipuri prietenoase (cel puțin la prima vedere).
Dintre speakeri, Radu Limpede este in topul meu. A vorbit despre dezvoltarea Doljului prin investiții străine, antreprenoriat local și exporturi. Am aflat și de www.economiczoom.ro și graficele de pe site care arată cele mai sărace și bogate județe, evoluția bursei sau analizele companiilor.
Mi-ar plăcea ca pe lângă multitudinea de informații, mai ales cele despre fonduri, care devin plictisitoare la un moment dat, să aflăm mai multe povești. Povești despre oameni care au început de la zero, fără să aibă pe cineva sau ceva în spate. Povești ale unor oameni care au eșuat înainte de a avea o afacere profitabilă. Povești care să inspire, nu teorie.
Per total mi-a plăcut. Aștept cu nerăbdare următorul eveniment legat de afaceri din Craiova.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.