Prima lecție predată :)

Azi am predat pentru prima dată. Biologie, la clasa a VII – a, „Rolul Urechii” și „Igiena Urechii”, mai precis.
Nu m-am gândit niciodată să lucrez în sistemul de învățământ, mai ales că știu foarte bine sistemul de la mama mea, dar de câteva săptămâni începe să îmi placă ideea.
M-am înscris la modulul pedagogic pentru că am considerat că îmi este folositor. A fost 150 de lei taxa, dacă îl făceam separat costa peste 1000 de lei. Am zis că nu se știe niciodată când îmi va trebui și uite că acum mă bucur că pot opta pentru ideea de a fi profesor.
De ce m-aș face profesor?
Pentru proiectele Comenius :)) și ideea de a putea călători, împreună cu elevii, cam prin toată Europa. Pentru vacanțe și pentru programul flexibil, pentru că aș putea să mă ocup și de afacerea mea în paralel sau să îmi iau încă un job. 
M-aș face profesor și pentru a încuraja tinerii să își urmeze visele. M-aș face profesor pentru a avea ocazia de a modela caractere și de a motiva tineri.
 Sper că peste câțiva ani se va dezvolta și sistemul de școli private.
De ce nu m-aș face profesor?
Aici găsesc sute de argumente. Salariul mic. Am prieteni care sunt angajați de 2 ani în alte domenii și au salariu cât mama care are 35 de ani vechime. Pentru miile de hârti și zeci de dosare pe care trebuie să le faci. 
Pentru că trebuie să faci zeci de activități, să participi la zeci de simpozioane și să publici articole și multe altele, pentru a avea ocazia de a aplica pentru gradație de merit sau salariu de merit. Plus alte hârțogării. Pentru că multe activități necesită bani din buzunarul propriu, pentru că nu există resurse. 
Pentru că, din păcate, meseria de profesor nu mai este așa respectată. Pentru tupeul și impertinența pe care o au azi unii elevi ceea ce denotă, din nou, lipsa de respect față de profesori.
Pentru stresul în care stai dacă vrei puțină performanță și elevi bine pregătiți, dar și pentru stresul pe  care ți-l transmit cei de sus.
Îmi lipsește răbdarea, nu pot să explic de multe ori același lucru, dar presupun că răbdarea va veni cu timpul. 
Revenind la ziua de azi. Mi-a plăcut. Nu am avut emoții. Am aruncat ochii și pe foi, promit că data viitoare o să încerc să memorez. Fiind la peisagistică, nu mă lovesc de anatomie sau alte ramuri ale biologiei. Plantele sunt punctul meu forte, dar încep să mă familiarizez și cu restul temelor.
Acum aștept decembrie, când predau din nou, la clasa a VIII – a de data asta.

Comments

comments

2 Replies to “Prima lecție predată :)”

  1. Pro si Contra, aa? Mai devreme sau mai tarziu, totul se reduce la Pro si Contra.

  2. Voinic, iti faci reclama la emisiune pe siteul meu? :)))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.