Jurnal de stagiar la Bruxelles: 2. Zile însorite (FOTO)

Numai soare zilele acestea.

Joi și vineri au fost primele zile de stagiu la Parlamentul European, DG Comunicare, Unitatea de Comunicare Web. Am luat în primire biroul, am primit toate informațiile necesare în ceea ce privește desfășurarea stagiului, am cunoscut toți colegii din unitate și am început să mă prind cum funcționează unitatea de comunicare web din Parlamentul European. Un mediu frumos de lucru, interesant și cu multe provocări.

Sâmbătă am explorat parcul Cinquantenaire (cuvânt care mi-e imposibil să îl pronunț) și Arcul de Triumf, apoi Warandepark (sau Brussels Park) și centrul – Catedrala St. Michael și St. Gudula, Grande Place și Galeria de la Reine .

Soarele i-a scos pe toți din casă, plus valul de turiști, zarvă mare prin oraș.

Parcurile nu m-au impresionat. Domină fântânile mari, simple, din mijlocul lor țâșnește apă și mai apar câteva statui. Tot Parcul Romanescu e mai frumos 😀 Warandepark a fost creat în stil geometric, iar eu sunt fana parcurilor realizate în stil romantic peisager.
În schimb oamenii profită de soare la maxim, stau pe iarbă, citesc, ies la picnic, cum am mai zis, sunt mai relaxați decât noi.
În Cinquantenaire trebuie să revin, parcul adăpostește muzee – Royal Military Museum, AutoWorld Museum, etc..

În zona centrală a fost pură nebunie. În Grande Place nu aveai loc să arunci un ac, unde mai punem că erau și niște soldăței giganți și o fanfară. În Galeria de la Reine nu aveai timp să admiri vitrinele, că te lovea valul de oameni.

Cerșetori la ordinea zilei, îmbrăcați în hainele cunoscute, păreau din România (după haine), vin direct la tine cu un pahar care îl zdrăngănesc ca să le pui ceva mărunțiși. Un mod mai „agresiv” de cerșit, ca să îl numesc așa.
În tot puhoiul ăla de oameni m-aș aștepta să văd un polițist/jandarm, însă nici urmă de ei.

Am aruncat o privire la magazinele de ciocolată, zici că au înghețat timpul, pentru că arată la fel cum arătau și în 2013, când am mai vizitat Bruxelles.

Vă las cu câteva poze din parcuri și din Grande Place, în rest nu am făcut poze, aștept o zi mai liniștită, cu oameni mai puțini.

Mâine începe o nouă săptămână, cu conferințe și training-uri.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.