Impresii din Milano

Sunt o mare fană a Italiei, Veneția a fost primul oraș vizitat, acum 11 ani, prin 2005. Au urmat Genova, Nervi și Roma, iar acum Milano. 
În decembrie 2015, căutând alte bilete de avion am dat peste un preț bun și le-am luat, a fost o decizie pe moment și mă bucur că am făcut-o, pentru că mi-a plăcut orașul. 
Merită din plin numele de „Capitală a modei”. Oamenii sunt îmbrăcați cool, machiați și parfumați, la modul că trec pe lângă tine, pe stradă, și lasă în urmă un parfum genial, îți vine să te duci la ei și să îi întrebi ce parfum este. Fiecare vitrină a magazinelor spune o poveste, iar districtul de modă este un miraj :)) Am început o pușculiță pentru rochia de la Dolce & Gabbana – imprimeu alb, cu lămâi și croială de tipul cloche (adorabilă) 1.450 euro. Până strâng banii ăștia sigur o găsesc mai ieftină într-un outlet. Mi-a rămas gândul și la tipii îmbrăcați la 4 ace care intră în restaurantul D&G, so much beauty in one place should be illegal 😀
E un oraș verde. Verde, și nu pentru că au clădirea eco Bosco Verticale (care este genială), ci pentru balcoanele superbe, pline de liane și plante; pentru copacii de pe acoperișurile clădirilor. Peisagistul  din mine s-ar muta la Milano doar pentru toată iedera care a văzut-o prin oraș. Parcurile nu au alei asfaltate, ci alei cu nisip și pietriș și sunt pline de oameni care aleargă sau își plimbă câinii. 
Milano are și o parte mai boemă, zona străbătută de 2-3 canale. Mica Veneție a lui Milano – așa o numesc eu, e o zonă calmă, cu terase și străduțe înguste. În oraș dai peste câteva tramvaie old school, proiectate special pentru a te trimite în timp, prin 1928 sau 1648 – ca cel din fotografie – (dacă cauți pe Wikipedia găsești toată istoria tramvaielor din Milano).

În centru am văzut tineri cu coroane de laur pe cap. Presupun că absolveau ceva. Mi s-a părut super drăguț și mi-ar plăcea să existe asta și la noi. Am încercat să le fac o fotografie, dar am reușuit să fotografiez doar coroana în mâna unei domnișoare.

M-am amuzat când am văzut proprietarii de câini cum stăteau și așteptau ca  patrupedul să își facă
nevoile, pregătiți să adune materiile fecale, cu o mănușă în mâna dreaptă și plăsuța în mâna stângă. Ce mi-ar plăcea să existe o lege și la noi ca să nu mai calc, pe stradă, în toate nevoile câinilor.

Acum nu realizez dacă vreau să mai adaug ceva, dar o voi face în următoarele articole. Cert este că mie mi-a plăcut. Am citit multe păreri și unii ziceau că nu ai ce să faci 3 zile în Milano. Eu zic că sunt multe de văzut și că merită de vizitat, poate unde îmi plac oamenii cu stil, moda și aș colinda ore în șir pe străduțele fashion. Cinci zile nu mi-au ajuns, am ratat biserica care are un perete plin cu cranii adevărate ;( și alte obiective. 
În următoarele zile urmează galeria foto, câteva articole cu obiectivele turistice și desigur un articol despre shopping la Milano :D.  Lacul Como și Varenna sunt și ele pe lista de articole ce urmează să le scriu.

Stay tuned 😉
Andreea M.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.