Furtuna de la Colibri

Ne imaginăm că suntem una din cele 370 de persoane în sala de spectacole (370 pentru că e sala plină, la ăștia de la Colibri e mai tot timpul Sold Out). Așteptăm să înceapă spectacolul, dar în locul lui afară începe o furtună. Ecourile picăturilor ce cad puternic pe acoperiși răsună în sală, vântul, la început slab, se transformă într-o tornadă însoțită de fulgere. Atât de puternică tornada încât rupe în bucăți acoperișul teatrului. Rând pe rând fiecare dintre spectatori este ridicat și luat pe sus de tornadă. Tu te uiți fix și vezi cum zboară oamenii, te ții de scaun și speri ca furtuna să nu te ia și pe tine, dar ghinion, uite… acum plutești în aer, printre ploaie și fulgere și probabil acesta îți este sfârșitul.

Dar asta nu se întâmplă la Colibri

Nu… doar au un alt spectacol, o altă premieră… o piesă Furtuna de William Shakespeare are în distribuție pe Marcel Iureș, Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Geo Dinescu, Marin Fagu și regia este semnată de Cristian Pepino. 

Ăștia dacă nu fac 3 premiere pe an nu își îndeplinesc target-ul, mai au și festivalul ăla, Puppets Occupy Street, de blochează circulația cu păpușile lor, fac și ateliere pentru copii și cine știe ce mai coc până la sfârșitul anului.

Acum, se gândiră să facă pe 24 noiembrie avanpremiera spectacolului și pe 25 premierea. Adică pe 25 noiembrie este Ziua Internațională a Eliminării Violenței Împotriva Femeilor, dar nu mai poți să participi la ea, că trebuie să vezi Furtuna.

Și cică nu e spectacol pentru copii, aici e și de adulți și de tineri, toate vârstele.

Căutai pe Google, să mă informez despre piesă, că nu am citit cartea și potrivit Wikipedia:

În piesă, protagonistul Prospero, ducele de Milan, a fost detronat de către fratele său uzurpator Antonio, ajutat de Alonso, regele de Napoli. Prospero și fiica lui Miranda au fost puși într-o mică barcă și au fost trimiși departe pe o insulă nelocuită. Când Prospero începe a analiza insula, el găsește acolo doi locuitori: Ariel, un spirit și Caliban, probabil fratele acestuia. Vrăjitoarea Sycorax, mama lui Caliban, a murit cu câțiva ani înainte de venirea lui Prospero, dar înainte de a muri l-a întemnițat pe Ariel într-un copac. Prospero îl eliberează pe Ariel, iar acesta dorește să îl slujească. În următorii 12 ani Prospero își practică vrăjitoria și în final face o furtuna care cauzează ca vasul pe care se aflau Antonio, Alonso și alții și care trecea prin apropiere să ajungă la insulă.

E ca o telenovelă a anului 1610.

Au și un album pe Facebook și un teaser. Și cică dacă nu ai apucat bilet acum, mai poți în decembrie.

Așa cu ăștia de la Colibri, mă stresează enorm cu premierele lor … să intre odată în vacanță, să nu mai văd prin ziare, pe siteuri, pe Facebook, peste tot numai ei…

PS: Mai în glumă, mai în serios 😀 nu am tras cu ochiul la repetiții și chiar nu am idee la ce să mă aștept. Sunt curioasă și încântată să văd mâine spectacolul și să descopăr firul narativ.

XO | Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.