Atena – cum alegi hotelul?

Nu că ar fi o rețetă specială, dar, personal, aleg hotelul în funcție de zona unde este amplasat. Dacă fac 30 de minute pe jos către obiectivele turistice principale atunci e perfect. În străinătate nu îmi place să circul cu metroul sau autobuzul, prefer să merg pe jos pentru a mă bucura cât mai mult de peisaj. De asemenea, nu îmi permit încă hoteluri fancy, așa că încerc să aleg cea mai bună variantă cu un buget redus.

În Atena am stat la Hotel Elikon. Scorul de 7,6 pe Booking mi s-a părut bun, so I give it a try. În iulie (plin sezon) 3 nopți de cazare, pentru două persoane (într-o cameră dublă twin), fără mic dejun, au costat 135 euro, deci 45 de euro (207 lei) pe noapte. Condițiile au fost super ok, personal amabil și tot aici m-aș caza și a doua oară.

Hotelul este situat lângă stația de metrou Omonia. La 5 minute de hotel găsești și un supermarket (sunt destul de greu de găsit în Atena). De la hotel sunt două bulevarde principale – Panepistimiou și Stadiou – ambele te duc la Syntagma Square, una dintre piețele principale ale Atenei, lângă National Gardens. Dacă alegi să mergi pe bulevardul Panepistimiou o să vezi și Universitatea din Atena, dar și Parlamentul.

De la hotel până în Syntagma Square, pe jos, faci 15 minute, iar din Syntagma Square până la Acropole încă 20 minute. În jurul pieței Syntagma Square se învârt și alte obiective, precum cartierul Plaka sau cartierul Monastiraki.

Stația de metrou Omonia nu este cea mai curată, se vede că a fost o locație ce a găzduit refugiați, dar este o zonă liniștită, cu patiserii, fast fooduri, cafenele. Este o zonă cu multe hoteluri, iar dacă nu vrei să mergi pe jos, poți lua metroul M1 ce de duce direct în Syntagma Square.

Nu am nicio poză reușită din zona hotelului, așa că am pus una din Syntagma Square (se vede pe jumăte, full pic here). 😀

XO | Meli

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.