Fusărăm și la Agronomiadă

Și subliniem fusărăm, că de aia suntem olteni.

Am participat la proba de proiectare peisagistică. Ea a constat în proiectarea squarului din Piața Mihai Viteazul, din Cluj și a durat două zile, însă am avut voie să lucrăm și în orele libere, prin urmare vineri spre sâmbătă nu am dormit deloc. Am lucrat în echipă, alături de colega mea Flavia, însă partea de proiectare 3D a fost specializarea mea, având mâinile încleștate mai mult de 18 ore pe mouse, cu pauze puține și scurte.

O să vă prezint pe scurt proiectul, în funcție de două criterii de jurizare: funcționabilitate și sustenabilitate. Criterii de jurizare care oricum au fost ignorate, dar asta e o altă poveste.

Din punct de vedere al funcționalității:
– am optat pentru un design simplu, care asigură o vizibilitate bună principalului punct de interes – statuia lui Mihai Vitezu și care încântă privirea atât pietonilor, cât și șoferilor. Am renunțat la gardul viu banal din Buxus Sempervirens, Thuja și  Ligustrum ovalifolium, astfel s-a creat un spațiu deschis, cu fântâni, arbori și arbuști.

– de la momunentul cu flacără amplasat în squar am ales două culori pentru a învia peisajul nostru: roșu și galben. Am folosit specii decorative prin frunze roșii și flori galbene: Acer platanoides, Berberis thunbergii și Forsythia x inermedia.

– având în vedere faptul că orașul Cluj este Capitala Tinerilor Europeni, zona squarului este potrivită pentru diverse expoziții, târguri, dar și pentru artiști stradali, precum bikeri, graficieni, pictori, mimi, statui, etc..

Din punct de vedere al sustenabilității:
– având în vedere că am înlăturat vegetația anterioară, am optat pentru bănci și coșuri de gunoi din lemn, astfel vom recicla lemnul tăiat (Picea, Pinus)
– pentru combaterea poluării am optat pentru specii rezistente la noxe: Ginkgo biloba și Ilex angustifolia.

Acestea sunt câteva  informații din descrierea proiectului. Am postat și o fotografie  care prezintă situația inițială și o fotografie cu planul pe care l-am realizat. Mai jos aveți și un filmuleț cu perspective ale proiectului.

Ps: Anul viitor Agronomiada are loc în Craiova 😀

Andreea Melinescu (Meli)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.