Jurnal de stagiar la Bruxelles: 6. La jumătatea stagiului

Astăzi, 15 decembrie se împlinesc 2 luni și jumătate de stagiu la Unitatea Web Comm în Parlamentul European, iar tot de astăzi mai am încă 2 luni și jumătate până la finalizarea stagiului. Timp în care am și aproape două săptămâni de vacanță și câteva zile pe care pot să mi le iau libere.
Îmi plăcea social media de mult, dar acum îmi place din ce în ce mai mult și am descoperit aplicații cool pe care Parlamentul le folosește și eu nu, precum Snapchat, Reddit sau Vine. Am descoperit și o grămadă de platforme folosite de instituții publice sau de corporații. 
În cele 2 luni și jumătate am devenit un mic expert în criza refugiaților și, normal, sunt la curent cu toate propunerile Parlamentului, că doar zilnic adaptez articole în limba română pentru site, iar săptămânal verific agenda comitetului din care echipa mea editorială face parte. Am fost la cursuri despre drepturile de autor, drepturile imaginilor, drepturile arhitecturii, etc., cursuri despre Twitter și alte platforme. Am învățat multe lucruri super folositoare în lumea social media și în lumea comunicării online. 
Facebook, Snapchat (europarl), Instagram, Flickr sunt platformele cu care lucrez aici. Snapchat e partea amuzantă, filmulețele sunt creative, se adresează unui public tânăr și chiar nu vă gândiți că Parlamentul ar putea face asemenea filmulețe (într-un mod pozitiv). Despre Instagram am scris și aici. Facebook îmi dă bătăi de cap atunci când trebuie să moderez comentarii, încă învăț cum să răspund la ele și ce să răspund. 
Pe Flickr aș sta toată ziua ca să aleg fotografii, iar albumul Parlamentul European e plin de fotografii superbe. Fotografii trebuie să fac și eu, aștept noua cameră foto și mă pun pe treabă. Momentan câteva fotografii spontane, făcute cu telefonul, și-au făcut apariția pe pagina de Facebook a Parlamentului sau pe Twitter-ul Parlamentului din Irlanda.
Acum este perioada în care începi să cunoști din ce în ce mai bine cum funcționează lucrurile, perioada post-acomodare, dar și perioada de sfârșit, pentru că sunt mai puțin de 2 luni lucrătoare până la sfârșitul lui februarie. În ianuarie voi merge la Strasbourg, în timpul plenului de acolo, asta e singura veste bună.
Echipa Web Comm este super dinamică, pasionați de ceea ce fac și sunt sigură că îmi vor lipsi după acest stagiu.

Ps: poza de mai sus o avem lipită pe perete în birou 😀

Andreea (Meli)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.