2015 este pe sfârșite. 2016 nu are cum să nu fie bun.

Din punct de vedere profesional 2015 a fost cel mai bun an. Am câștigat Robert Schuman – opțiunea jurnalism și am ajuns să lucrez în Parlamentul European în Bruxelles, am obținut locul al III – lea la un concurs de clipuri video, ceea ce a însemnat 1000 de euro și o vizită de patru zile în Londra, iar clipul meu a fost văzut la evenimente din Londra, Riga și Luxemburg. Sunt d
ouă dintre cele mai importante reușite pentru mine.
Din 2013, visul meu european a fost să lucrez la Parlament în Bruxelles. Am așteptat să absolv specializarea jurnalism, apoi când a venit timpul am depus aplicația. Am aplicat chiar din prima zi. Între timp, nu am făcut o obsesie și niciodată nu m-am concentrat pe asta, pur și simplu a venit de la sine. Nu mă așteptam să ajung aici, datorită numărului mare de aplicanți, iar atunci când am primit vestea bună am fost cât pe cât să zic nu. Mă gândeam cum să mă mut într-o altă țară? Să îmi las florăria, jobul de la teatru, proiectele, familia și prietenii.
M-am mutat la sfârșitul lui septembrie, mai am două luni și câteva săptămâni de locuit în Bruxelles, și am învățat enorm. Am învățat de la job, de la oamenii cu care am interacționat. M-am schimbat ca om, ca atitudine și sper că am devenit o versiune mai bună. 
Aștept cu nerăbdare să mă întorc acasă, dar acum este perioada când începi să te gândești că poate un job plătit cu un salariu de 2000 euro e o variantă mai bună. Am reușit din bursă, care depășește cu puțin 1000 de euro, să îmi plătesc chiria de 521 euro pe lună, să vizitez câteva orașe din Belgia și să pun ceva bănuți deoparte, plus cheltuielile normale, mâncare, haine, etc.. Aici aș putea să strâng bani mult mai repede, în timp ce în România nu am nicio șansă. Dar aici ar trebui să lucrez 8 ore la birou, în timp ce în România am un program flexibil și pot să desfășor alte activități paralele, ceea ce ador să fac. Cele 8 ore la birou, chiar dacă le lucrez cu plăcere, mă omoară. Sunt zile în care termin totul mult mai repede, dar trebuie să rămân la birou, sunt lucruri care pot să le fac și din altă parte, dar trebuie să fiu prezentă la birou. 
2015 este și anul în care businessul meu a mers binișor, din online, iar acum plănuiesc redeschiderea magazinului în 2016. Am și alte idei care vor veni la pachet cu deschiderea. Asociația April Hub a fost și ea înființată și este proiectul care va lua amploare la sfârșitul lui 2016. 
Am făcut și multe „afaceri proaste” în 2015, unde am pierdut mult, din punct de vedere financiar, și m-am dat cu capul de pereți rău. O să le evit în 2016, chiar dacă le fac din plăcere, nu mai îmi permit să mă „joc”.
În 2015 am absolvit și specializarea peisagistică, a doua facultate, am început să lucrez la Teatrul Colibri și am făcut parte din echipa organizatorică a Festivalului Puppets Occupy Street, care mi-a mâncat toată vara, dar mi-a plăcut mult de tot.
Am călătorit în Londra, Luxembourg, am vizitat orașe din Serbia și Bulgaria, iar odată ce m-am mutat în Bruxelles/Belgia, am fost în Bruges, Gent, Oostende, Antwerp, iar acum, în vacanța de iarnă, plănuiesc să vizitez din nou orașele belgiene, plus 2-3 orașe noi. Ador să călătoresc, iar în 2016 sper să o fac și mai des. 🙂
Vreau ca 2016 să fie un an la fel de bun ca acesta, cu multă sănătate, că în 2015 de multe ori m-au lăsat bateriile și a fost cam greu să îmi revin. Vreau să mă concentrez pe partea de filme și sper ca în noul an să fac și primul meu scurt metraj, că idei am o grămadă, acum am și o nouă cameră, deci ar trebui să îmi iasă.
2015 a fost minunat, pe alocuri greu și cu unele provocări, dar acum a rămas doar partea pozitivă și aștept cu nerăbdare anul 2016.
Andreea (Meli)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.