„Pis and Love” pentru Bruxelles

Consider că Bruxelles este a doua mea casă, așa că astăzi am stat cu ochii „în patru” pe rețelele sociale și ziarele online din Belgia, nu înainte de a mă asigura că  prietenii și foștii mei colegi sunt bine.
Mă bucur că ieri m-am întors din Strasbourg, că, deși m-am gândit să îmi iau zborul prin Bruxelles, astfel să mai petrec 2-3 zile în oraș, am renunțat la idee și se pare că a fost o alegere inspirată. 
Îmi aduc aminte de senzația care am avut-o după atentatele de la Paris, când în Bruxelles a fost alertă le nivel maxim, iar acum îmi imaginez aceea senzație mult mai amplificată.
Maelbeek era stația de metro pe lângă care treceam de 4-5 ori zilnic, era stația de metrou pe care o foloseam cel mai des. O stație de metro aflată în zona europeană (1 minut până la Comisie, 5 minute până la Parlament), o stație extrem de agitată în orele de vârf și foarte liniștită seara. 
În sinea mea, m-am gândit tot timpul că va urma un atentat în Bruxelles, iar ceea ce s-a întâmplat azi nu m-a luat prin surprindere. Des, în drum spre birou, gândeam asta, deoarece Bruxelles are zone în care ți-e frică să calci, se știe de mult că există numeroase grupuri de extremiști.
Cred, că este doar începutul, că vor mai urma atacuri și că siguranța Europei este șubredă.

Mai jos vedeți un filmuleț cu un moment de solidaritate din Bruxelles, după evenimentele de azi.

Pis and Love for Brussels
PS: Mulțumesc prietenilor și cunoștințelor pentru că azi și-au făcut griji pentru mine și m-au întrebat dacă sunt acasă sau dacă sunt bine.


Een tapijt van krijt: het Beursplein in Brussel wordt overspoeld met boodschappen van hoop en liefde…
Posted by Studio Brussel on 22 Martie 2016

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.