Fast and Furious 8. The fate of the furious.

Sâmbătă am fost la Inspire Cinema pentru a vedea  Fast and Furious 8. Nu am fost o fană a filmelor, mi-a plăcut The Fast and the Furious: Tokyo Drift și am văzut Fast and Furious 7, dar Furios si Iute 8 chiar m-a cucerit.

Acțiunea începe în Cuba – Havana, iar peisajele sunt superbe (plus mașinile și tipele). Ea continuă pe străzile New York-ului, prin Berlin, iar cele mai tari faze au loc în Rusia, la o bază sovietică de reabilitare a submarinelor nucleare, secvențe filmate însă în Islanda.

Nu vreau să povestesc acțiunea filmului, dacă ai afla ce s-a întâmplat de ce te-ai mai duce să îl vezi la Cinema 3D Craiova, dar o să vă zic că Dom își trădează familia și se alătură echipei lui Cipher, o hackerita rea, un rol interpretat de Charlize Theron. Are un motiv întemeiat să o facă, îl vei afla la jumătatea filmului sau dacă te uiți la multe trailere pe net îl vei zări. Trailerul oficial îl poți vedea aici.

Filmul îmbină genial momente comice, cu acțiune și dramă, iar ideea de familie e subliniată la fel de mult ca în ultima serie. Letty cred că îl întreabă de 2 ori pe Dom: You going to turn your back on family? sau cel puțin mie mi-a rămas replica asta în cap.

Nu mă pricep la mașini, dar mi-a rămas gândul la acel Lamborghini murcielago portocaliu neon :))  și la un Corvette Stingray 1966 și Jaguar F-Type Coupe. 😀 Ca de obicei excelează la partea asta și da, am căutat pe Google ca să aflu cum se numeau mașinile din film.

Cascadoriile îți lasă uneori un gol în stomac, iar efectele speciale sunt de nota 10.

Soundtrack-ul e și el bunicel, spre exemplu poți asculta G-Eazy & Kehlani – Good Life.

Îmi place optimismul echipei și îmi place că Deckard, personaj interpretat de Jason Statham (sunt fana actorului) revine, și de data asta este de partea lui Dom. Aș vrea să văd mai multe scene Tej Parker, rol interpretat de Ludacris, pentru că majoritatea fazelor comice plecau de la el.

Finalul este unul tipic, toată familia este la masă, pe o terasă superbă din New York și ca de obicei, zic că s-au liniștit și rămân acasă, fără alte misiuni.

Dacă nu ai văzut nicio serie de până acum nu e problemă, filmul nu are legătură cu vechile serii, deci poți să te duci să îl vezi. Iar dacă ești un fan al serilor, al 8 – lea film cel mai probabil se va ridica la nivelul așteptărilor tale.

XO | Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.