Brânzeturi cum se… cuVin, din nou :D

A trecut ceva timp de la ultima degustare de vin, așa că Asociatia Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro, ne-au invitat iar (în sfârșit) la Terasa Planter’s, la o degustare alături de Crama Mennini și Delaco.

A fost primul eveniment de acest gen în aer liber, la terasă, într-o zi de primăvară călduroasă, înconjurați de natură, terasa fiind în parc, ceea ce a făcut ca atmosfera să fie de nota zece. Cu siguranță a fost degustarea mea preferată de până acum.

Am degustat 4 tipuri de vin și 4 tipuri de brânză și, ca de obicei, a trebuit să alegem o combinație preferată, lucru ce devine din ce în ce mai dificil, dar am optat pentru Frizzante Rose, o combinație între vin și șampanie.

Am aflat câteva informații despre Frizzante, domeniile Mennini împletind tradiția și meșteșugul italienesc aici în România, la Drăgășani, iar Stelle di Mare m-a cucerit prin povestea sa:

Uneori, la chemarea mării, stelele părăsesc bolta cerească. Stropite de apele mării, acestea își recapătă vitalitatea și strălucirea și își croiesc drum către tine, oferindu-ți clipe speciale și un gust răcoritor și efervescent, asemeni brizei ce răscolește nisipul. Purtate de apele mării, raritatea, frumusețea și delicatețea Stelle di Mare se contopesc într-un Frizzante deosebit și răcoritor, preludiul unei seri perfecte.

Vinul a fost asortat cu brânza Camembert, pentru mine fiind o combinație bună. Și ea are o poveste:

Simbol național al Franței, Camembert-ul s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Se spune că a fost produsă pentru prima dată de Marie Harel, soția unui fermier din Normandia, sub îndrumarea unui preot originar din regiunea Brie.

Am ales acestă combinație pentru că vinul îmi aduce aminte de zilele de sărbătoare, și nu mă refer la sărbătorile religioase, mă refer la zilele în care motivele simple îți oferă momente de fericire și vrei să închini un pahar în cinstea lor. Efervescența și culoarea vinului îmi aduc aminte și de zilele frumoase din Italia –  Milano, Genova, Varenna – momentele acelea când nu ai loc la terasă și te așezi pe scări cu un pahar de vin și în jurul tău se așează tot felul de necunoscuți, care în câteva minute devin amicii tăi.

Brânza, nu are treabă cu Italia :)) spre deosebire de vin, ea îmi aduce aminte de Bruxelles. Toate tipurile de brânză îmi aduc aminte fie de dineurile fandosite de la Parlament cu majordomi, fie de serile de acasă, când înainte să vedem ultimul documentar realizat de Christopher, ne strângeam toți în living și degustam un nou tip de brânză sau un preparat din brânză.

To sum up, vinul îl asociez cu fericirea, brânza cu amintirile, iar combinația cu viitorul, bright future.

XO | Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.