Brânzeturi cum se… cuVin și Instagrammeri

Pe 25 mai, ne-am adunat, bloggeri și instagrammeri, la o degustare faină de vin 😀

Am degustat 3 vinuri de la Odobești, combinate cu 3 feluri de brânză. Degustarea a avut loc la Hotel Rexton și aici avem a mulțumi mai multor persoane :D, iar evenimentul a fost organizat ca de obicei de Asociația Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro.

Acum, vedeți voi, problema este că ar trebui să vorbesc despre combinația preferată și să respect provocările campaniei de pe Craiova.Blogalinitiative.ro, doar că am stat la masa Instagrammerilor și oamenii aceia (#răi) m-au ținut de vorbă și nu am fost atentă, nu mi-am luat notițe și acum nu știu ce să scriu … nici nu îmi aduc aminte care a fost combinația de vin și brânză preferată …. 

Nu mai ies cu oamenii ăștia de la #InstaCraiova, sunt prea mișto 😉 și nu o să câștig sticla de vin sau brânză din cauza lor 🙁

Totuși, îmi place vinul alb 😀 și atunci combinația preferată a fost Feteasca Regală, alături de Brie și crackers.

Feteasca Regala (2013) este un vin sec, cu arome de citrice, piersici și flori de acacia. Se asociază cu salate, pește, sushi, fructe de mare, pui, paste ușoare sau platouri de brânzeturi.

E un vin alb bun, perfect pentru serile de vară și nu l-aș asocia cu brânză, ci cu căpșuni, cred că din punct de vedere teoretic nu este corect, dar practic mie îmi place, mi se pare o combinație mai răcoroasă, de băut în curte, seara, când luminile se sting, cum zicea Alina Eremia, sigur nu vei mai fi tăcut după un pahar de vin și probabil te vei gândii la ea :))

Brie – Ile de France este denumită după provincia cu același nume, fiind considerată regina brânzeturilor franțuzești. Se spune că Charlemagne s-a îndrăgostit iremediabil de această brânză atunci când a gustat-o în secolul al VIII- lea la o mănăstire. Exemplul regelui a fost urmat de nobili și apoi de popor, astfel brânza brie a devenit preferata francezilor.

Citii pe net că o bucățică de Brie are 70 de calorii, nu știu dacă e de bine sau nu, ideea e că cică dacă vrei să fie in the French way trebuie să cumperi brânza asta.

De ce mi-a plăcut combinația? Because … a fost prima, ea a dat startul unei seri reușite 🙂 nu am mai fost atât de serioși după primul pahar de vin.

To sum up, conform regulamentului :D, vinul îl asociez cu ,,boierimea” și poate sună ciudat, dar pe sticlă era fața lui Ștefan cel Mare, brânza cu rafinamentul, pentru că vorbim despre Franța, iar combinația regală 😀

XO | Andreea sau Meli pentru prieteni 😉

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.