Jurnal de antreprenor: revelația de azi (5)

Din când în când am o revelație. Greșit spus revelație, pentru că știu adevarul, dar îl neg.

Adică, știi că singura persoană vinovat pentru că nu merge „strălucit” businessul ești tu, dar, iți place sa o arzi aiurea și să dai vina pe karma, feng shui, mediul înconjurător, mai auzi de la 2-3 că nici lor nu le merge atât de bine și te consolezi, că e o chestie generală… not your best year. Bullshit! 😀

Asta se întâmplă când lenevesc la Aprilica …. gândesc prea mult și realizez că anul ăsta am făcut cea mai proastă promovare în mediul online. Și businessul trăiește din mediul online.

|INSERT here: emoticon care își trage părul din cap|

Nu mai zic, că la teoria promovării în mediul online sunt expertă, dar nu pun nimic în practică …

Azi e ca la alcoolicii anonimi: „Bună! Sunt Andreea și nu am postat o fotografie pa pagina de Facebook a florăriei de câteva săptămâni, deși am mii de poze.”

Acum mă întreb pe mine „de ce nu m-am ocupat de promovare?” și am o grămadă de scuze …

Te plafonezi după o perioadă, iar după o altă perioadă realizezi că nu mai merge bine și atunci te panichezi :)). Există etapa I de panică, în cazul meu înseamnă că bag replica „eu închid florăria asta și mă duc la Bruxelles, la jobul meu bine plătit și viața fără stres” :)). După, urmează al II – lea val de panică, când vin facturile și trebuie să le plătești și atunci te întrebi „cum faci banii?”.

Karma funcționează bine și din 2014 nu am mai ajuns la nivelul III de panică 😀

Revenind la promovare, de două zile postez zilnic pe pagină și primesc reacții, mesaje, întrebări, sună telefonul … și te întrebi de ce nu ai făcut asta în continuu? Why? E bine că m-am trezit totuși acum 😀 se putea mai rău.

Degeaba faci publicitate plătită, promovezi o postare, dacă tu nu postezi zilnic sau cel puțin din două în două zile pe pagină … că nu funcționează și faci publicitate plătită degeaba. Una din concluziile de azi 🙂

În altă ordine de idei, e bine să auzi uneori chestii gen „poate faci florăria să meargă bine”. Că îți dă așa un impuls 😀 te pune pe gânduri….

XO | Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.