3 localuri preferate din Bruxelles

Cred că sunt mai mult de trei localuri preferate în Bruxelles, dar nu îmi mai aduc aminte cum se numeau celelalte, ceea ce înseamnă că nu le-am frecventat atât de des sau nu mi-au plăcut atât de mult încât după aproape 2 ani  să îmi amintesc numele lor. Din categoria crazy person, tocmai ce am numărat lunile de când m-am întors în țară: 21 de luni :)) și încă nu am scris toate articolele pe care le am salvate despre Belgia … #badblogger

Să revenim, trei localuri (pub, cafenea și restaurant) preferate din Bruxelles:
  1. BrewDog Brussels – berea belgiană e berea belgiană. Îți ia ceva timp să înveți denumirile, să o guști pe toată, să îți dai seama care e preferata, apoi te duci la BrewDog Brussels și știi ce bere ai vrea să bei, dar … stai …. e o tablă uriașă pe perete cu peste 20 de sortimente de bere, fabricate de ei sau de mici producători din Belgia: Dead Pony Club, Make earth great again, Jet Black Heart, Vagabond, A guy calling,  5AM Saint, Arrogant Bastard, deci cu ce denumire rezonezi? Pentru că unicul criteriu este să alegi berea în funcție de numele ei.

Localul este în centru, la aproximativ 5 minute de Grand Place și la 1 minute de Gara Centrală din Bruxelles, unde este și metroul, linia 1 șil inia 5. Pe cât de mare este localul, pe atât de aglomerat este și mai tot timpul am nimerit masa cea mai nașpa :)) sau am stat în picioare până s-a eliberat o masă. O bere este în jur de 5 euro, există sortimente și între 15 – 30 euro, poți să și mănânci.

BrewDog este peste tot prin Europa și America, în Marea Britanie sunt cele mai multe localuri, iar printre celelalte orașe se numără: Barcelona (e pe lista mea în 2018, pentru că nu am apucat să văd totul data trecută), Roma, Helsinki, Florența, etc..

        2. Brasserie de la Presse – prima oară am trecut pe lângă local și mi-a atras atenția decorul ce se vedea în spatele geamului, apoi numele ”Presse”, am terminat jurnalism, automat cuvintele ce au legătură cu aria asta îmi atrag atenția :)). Localul se află pe Rue Royale, destul de central, iar prețurile sunt ok (pentru Bruxelles), dacă îmi aduc bine aminte un cocktail este în jur de 9 euro, o cafea 3 euro, iar un meniu pleacă de la 18 euro.

        3. Manhattn’s Burgers – pentru asta m-aș duce la Bruxelles mâine :)). Este mai în spate de Mec :)) da, sunt fană juck sau fast food, iar în lunile petrecute în Bruxelles Mec-ul era un punct de întâlnire pe care îl știa toată lumea, plus că în perioada aia aveau un hamburger care nu a existat niciodată în România și era super bun și după o etapă de shopping prin centru, când îți terminai toți banii de stagiar la Parlamentul European, Mec-ul era o variantă cheap.

Revenind la Manhattn’s Burgers, l-am descoperit târziu și l-am frecventat mai mult în călătoriile la Bruxelles de după stagiu. ”There is a New Yorker in every city” asta e deviza. Fană New York, de fel, dacă ai un burger cu numele Rockefeller sau Gatsby, un Empire cheesburger, you got me at „Hello” 😀 Deci, da, când mergem în Bruxelles?

Un burger este între 9 – 13 euro, plus 3 sau 4 euro cartofii prăjiți, sucul și berea sunt între 3 – 5 euro. Au burger pentru vegetarieni și dacă vrei să mănânci sănătos poți opta pentru o salată care este în jur de 14 – 15 euro, dar totuși optează pentru un burger 😀 Nu mai zic nimic de deserturile delicioase 🙂 Toată povestea localului o puteți citi pe site-ul lor, aici și pentru tone de poze cu burgeri poți să te uiți pe Instagramul lor, aici.

To sum up, acestea sunt 3 localuri care îmi plac foarte mult din Buxelles, Belgia 😀

XO | Andreea Meli

Pictures: www.brewdog.com, www.facebook.com/ManhattnsBurgers, www.facebook.com/brasseriedelapresse

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.