Te-ai gândit vreodată cât de importantă e valoarea pH-ului corpului tău?

Acum câteva săptămâni am primit un colet cu alimente ce influențează pH-ul din corp. Printre ele se afla și apa Calipso, un brand românesc, din Codrii Vlăsiei, o apă  alcalină.  Am început să caut mai multe detalii despre pH, apa alcalină, detalii pe care am zis să le împărtășesc cu voi 😀

Ei bine, pH-ul determină starea noastră de sănătate, iar dacă ne dorim o sănătate de fier, este esențial să consumăm apă alcalină. Apa alcalină are un pH mai mare de 7 (sub 7, pH-ul e acid, peste 7, bazic/alcalin) și conține minerale precum calciul, siliciul sau magneziul. Apa alcalină are capacitatea de a alcaliniza, sprijinind funcționarea corectă a organismului.

pH-ul alcalin nu numai că te ferește de problemele pe care pH-ul acid le aduce la pachet, sprijinind vindecarea oricărei boli sau deficiențe din organism, dar aduce și multe alte beneficii organismului nostru.

O dietă echilibrată și consumul apei alcaline îmbunătățește nivelul energetic al organismului, dându-i capacitatea sa lucreze eficient in orice activitate.

pH-ul alcalin face ca procesul de absorbție al nutrimentelor să fie eficient și, în aceeași măsură, și procesul de eliminare a toxinelor și resturilor rămase.

Știai că apa alcalină este esențială în sport? Atunci când respirăm, sau când ne antrenăm musculatura, corpul produce acid lactic și acid piruvic. În timpul efortului, acești acizi ajung în mușchi și apare o senzație de arsură, iar mușchiul slăbește, obosește, îi scade capacitatea de a se contracta și nu mai răspunde eficient. Apa Calipso elimină acești acizi din țesutul muscular, neutralizând reziduurile metabolice acide foarte repede și reducând posibilitatea de accidentare a mușchiului.

Apa Calipso este ideală atunci când vrem să slăbim. Având proprietăți antioxidante, aceasta ne va ajuta să scăpăm de kilogramele în plus și să menținem indicele de masă corporală (IMC) în parametrii normali. Trebuie să îmi cumpăr multe baxuri :))

În plus, Apa Calipso te face să arăți mai tânăr, odată ce organismul e eliberat de toxine și mușchii devin mai tonifiați, ajutând, totodată, la eliminarea retenției de apă.

Am aflat că pot folosi apa alcalină Calipso în moduri la care nu m-aș fi gândit, și anume:

  • Înmoaie orezul sau alte cereale în Apa Calipso timp de 30 de minute, iar acesta va fi mai gustos, mai pufos, mai apetisant și se va păstra mai bine pe o perioadă mai lungă.
  • Apa Calipso ajută la diminuarea gustului amar al cafelei și accentuează gustul și aroma.
  • Gătește legumele în Apa Calipso; aceasta ajută la păstrarea vitaminelor și mineralelor care în mod normal se pierd în procesul de gătire.
  • Folosește Apa Calipso pentru a îmbunătăți aroma smoothie-urilor verzi și pentru a le crește alcalinitatea.
  • Înmoaie carnea 30 de minute în Apa Calipso înainte să o gătești pentru a o frăgezi și a-i da un gust mai bun.
  • Apa Calipso nu te lasă la greu nici în stările de mahmureală. Dacă bei 350 – 500 ml de apă alcalină pe stomacul gol înainte de a merge la culcare, dimineață nu vei mai avea o stare de mahmureală sau va fi mult diminuată.

XO | Andreea Meli

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.