Barcelona: `Welcome to another world where every heart can beat`

Eu și Barcelona avem istorie 😀

În 2006 apărea filmul The Cheetah Girls 2, filmat în Barcelona. Mai mult, apărea melodia Strut… dacă vezi videoclipul nu ai cum să nu te îndrăgostești de oraș …

Deep in the pavements kicking through the streets
To wonder like Picasso in the Barcelona heat
Passion is the fashion and life is poetry
Welcome to another world where every heart can beat

și tipul cu chitara, aka Peter Vives, când începe să cânte:

Bienvenidos, esto es mi sueño
Siganme y descubran mi Barcelona
Bienvenidos, esto es mi sueño

Din ziua aceea Barcelona a devenit marea mea iubire, pardon a II – a, New York rămâne prima.

În vara anului 2010 ne-am și cunoscut. Am fost într-un schimb de experiență aproape două săptămâni, am stat în Alcover, un orășel mic și minunat, am vizitat Barcelona, Tarragona, Cambrils și Poblet. Am avut o zi la dispoziție pentru Barcelona. Jumătate din aceea zi am petrecut-o pe Camp Nou, singurul stadion pe care am fost :)), de aceea, pentru  cei care țin cu FC Barcelona, am și tricou :D, iar arhitectura lui Gaudí mi-a rămas pe retină, fiind motivul principal pentru care am vrut să mă reîntorc în Barcelona.

Prin 2013 sau 2014, când am completat aplicația pentru bursa de la Parlamentul European, am selectat prima oară Bruxelles, apoi Barcelona. Atât de mult țin la ea :)), încât a fost a doua opțiune, chiar dacă era posibil să fiu la un simplu birou de informare.

În vară am  căutat bilete de avion și am optat, în sfârșit, pentru Barcelona, fiind zbor din Craiova. Patru zile, 3 nopți. Mi-am promis, că nu mai fac city break-uri din acestea, scurte :)) nu mai rezist. Am alergat și nu ar fi o problemă că alerg eu, dar îi alerg și pe ceilalți din jurul meu … și nu cred că o să mă mai suporte mult timp :))

Inițial nu plănuiam atâtea obiective, dar ești acolo și vrei să ajungi peste tot … și nu o să poți;  am senzația că trebuie să mă întorc :)) Prima zi am pierdut-o cu avionul, așa că am avut două zile pline de explorat, iar a patra zi doar jumătate din ea. Iată ce poți să vezi în două zile și jumătate:

 • Sagrada Família 
 • Casa Milà
 • Mercat de la Boqueria
 • La Rambla
 • Puerto de Barcelona (portul)
 • Parc d’Atraccions Tibidabo
 • Cumbre del Tibidabo
 • Casa Batlló
 • El Gòtic
 • Park Guell
 • Bunkers del Carmel
 • Arcul de Triumf
 • Parc de la Ciutadella
 • zona Barceloneta

Sunt și câteva obiective peste care am sărit pentru că le-am văzut în 2010: Palatul Muzicii Catalane, Camp Nou, fie pentru că nu am mai avut timp: Montjuïc, Piața Spaniei și multe altele.

El Gòtic este cartierul meu preferat din Europa. Ador străduțele mici, înguste și aglomerate, pe care, din când în când, zărești o Vespa. M-aș fi plimbat non stop prin el, și am făcut-o timp de două zile, dar totuși pe grabă, nu am apucat să descopăr fiecare colț :(.

Barceloneta – m-au cucerit rufele puse la uscat. Are un vibe aparte.

Am așteptat o grămadă de ani ca să mă întorc în Barcelona și să vizitez Parcul Guell. Ajungem acolo, ne plimbăm prin partea gratuită a parcului și când ajungem la casa de bilete, pentru a intra în zona lui Gaudi din parc, nu mai sunt bilete …. Aparent, cel mai bine este să îți cumperi biletele online, cu o zi înainte. Și … uite așa… m-am ales cu o poză de turist trist în fața porților, în spate văzându-se faimoasa șopârlă și gardul. Între noi fie vorba, după ce am tras cu ochiul printre gard nu e mare lucru de văzut.

Bunkers del Carmel – foste buncăre militare, de aici ai cea mai frumoasă panoramă a orașului. Am umblat toată ziua și am vrut  să văd apusul de pe Bunkers. Doar că m-am luat după Google Maps și cel mai scurt drum…. nu a fost scurt deloc … am crezut că o să mor acolo pentru că jumătate din drum a fost compus din scări… scări, scări, am urcat mii de scări. Și am ocolit mult până să ajung unde trebuie. Dacă vă uitați pe Google Maps, cum stați cu fața la telefon, nu o luați pe drumul din dreapta, ci configurați drumul din stânga. Pentru că nu sunt scări. Mergi normal, este un drum pe coastă, dar e super ok, iar la final ai câteva scări, floare la ureche. Să nu mai zic că, până am ajuns, s-a dus apusul, l-am văzut de pe drum, dându-mi ultima suflare.  Noaptea este o panoramă superbă. O vedeți în prima fotografie. M-aș întorce oricând acolo cu o sticlă de vin, nu cu o doză de cola cumpărată de la un indian. Atmosfera era super, plin de tineri și energii pozitive.

Mercat de la Boqueria – aici aș fi mâncat toate fructele și aș fi băut toate sucurile. Am optat doar pentru cocos și un smoothie din banane și căpșuni, combinație clasică, și a fost mai delicios ca niciodată. Nu mă așteptam să fie atât de agitată piața, dar e minunată, mai degrabă te plimbi prin piață, decât pe La Ramba. De data aceasta bulevardul nu m-a cucerit, m-am lovit numai de valuri de oameni, nu am văzut nimic în stânga și  în dreapta mea și am zărit puțini artiști stradali :)).

Nu am terminat de selectat pozele și suntem în decembrie, dar am o problemă cu organizarea timpului. Urmează albumul foto, sper să îl fac săptămâna viitoare. Urmează și o serie de postări cu alte locuri ce mi-au plăcut.

Trebuie să mă duc să îmi fac bagajul, pentru că plec la București, la 4 dimineața mă trezesc și acum este 00:28 … și da …. 😀 partea bună este că nu îmi iau laptopul cu mine și o să am 3 zile de liniște și distracție și pace.

Mai am multe de zis despre Barcelona și to be continued …

PS: mai este o melodie perfectă pentru Barcelona, care se numește chiar Barcelona și este a lui Ed Sheeran. Este de ascultat în căști, dimineața seara, pe oriunde te-ai plimba.

XO | Meli Andreea

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.