4 băuturi răcoritoare pentru vară

Dacă tot am făcut fotografiile de mai sus pentru Instagram, trebuia să le corelez și cu blogul, prin urmare, vă las mai jos patru rețete de băuturi răcoritoare, perfecte pentru vară, care au la bază sucul de lămâie.

Știai că, primele referințe despre limonadă s-au găsit în scrierile poetului persan Nasir-i Khusraw. El a scris despre viața în Egiptul secolului al XI-lea, înregistrând date despre exportul de sticle cu suc de lămâie amestecat cu zahăr.

În secolul al XVI-lea, băutura a devenit populară pe străzile Parisului, ajungând în Statele Unite în secolul al 18-lea, unde a devenit favorită printre prohibiționiști, precum Lucy Hayes, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii între 1877 – 1881. În aceea perioada consumul de alcool a fost interzis la Casa Albă, prin urmare, Prima Doamnă a căpătat porecla „Lemonade Lucy”.

  • Raspberry Spritz (4 – 6 pahare)

200 g zahăr granulat
240 ml apă plată
80 g zmeură
240 ml suc de lămâie proaspăt stors, de la aproximativ 6 lămâi
600 ml apă minerală / sifon

Siropul de zmeură se face astfel: într-o cratiță, la foc mediu-mic, adaugi zahărul, apă plată și zmeură, amestecând ocazional, până ce zahărul se dizolvă. Poți folosi o lingură pentru a zdrobi zmeura. Se strecoară printr-o sită pentru a elimina elementele solide și se răcește siropul la temperatura camerei.

Apoi, se amestecă siropul de zmeură cu sucul de lămâie, iar înainte de servire se amestecă cu apa minerală/sifon.

  • Limonadă de cocos (4 – 6 pahare)

360 ml lapte de nucă de cocos neîndulcit
180 ml suc de lime proaspăt stors, de la aproximativ 10 limete
75 g zahăr granulat
3 căni cuburi de gheață

Combinați toate ingredientele în blender. Amestecați până când este complet lichid. Dacă amestecul este prea gros pentru a-l turna, adăugați până la 80 ml apă rece și amestecați. Se servește imediat și se poate îndulci după gust.

  • Chia Agua Fresca (6 – 8 pahare)

5 limete bio
130 g zahăr granulat
1,44 l (cam 6 căni) apă plată
12 – 15 g (3 – 4 lingurițe) semințe de chia

Spălați limetele și stoarceți sucul din 4 limete. Iar a 5 – a lime o tăiați în optimi.
Într-un blender, combinați sucul de lime, bucățile de lime, zahărul și 4 căni (960 ml) de apă. Amestecați cu trei impulsuri de 1 secundă, nu mai mult de atât, pentru că nu vrem să eliberăm prea multă amărăciune din bucățile de lime. Strecurați amestecul printr-o sită.
Sucul rezultat amestecați-l împreună cu cele 2 căni de apă rămase (480 ml). Apoi se lasă în frigider până se răcește.

Împărțiți sucul în pahare. Amestecați jumătate de linguriță de semințe de chia în fiecare pahar. Așteptați 10 minute să se rehidrateze semințele de chia, amestecând ocazional, apoi serviți.

  • Cucumber Cooler (6 – 8 pahare)

5 căni (1,2 l) apă plată
200 g zahăr granulat
câtiva castraveți, de preferat fără semințe / 120 ml suc de castravete
240 ml suc de lămâie proaspăt stors, de la aproximativ 6 lămâi
cuburi de gheață

Într-un ibric/cratiță, la foc mediu-mic, amestecați 1 cană (240 ml) de apă și zahărul, le lăsați să fiarbă, amestecând ocazional, până când zahărul se topește. Răciți siropul la temperatura camerei.

Cojiți castravetele/castraveții și îi tăiați în fâșii subțiri, apoi, cu ajutorul unei spatule apăsați pe fâșiile de castraveți pentru a scote sucul. La final strecurați sucul și măsurați să aveți 120 ml de suc de castravete.

La final, amestecați siropul, sucul de castraveți, sucul de lămâie și restul cănilor de apă rămase, 4 căni (960 ml). Lăsați băutura în frigider câteva minute pentru a se răci, apoi serviți cu cuburi de gheață.

With a twist*

Puteți să adăugați și gin. Păstrați rețeta inițială, însă la final în loc de 4 căni cu apă, adăugați doar 3 căni (720 ml) de apă, se răcește la frigider, iar înainte de servire, adăugați 240 ml de gin, apoi gheață și câteva fâșii subțiri de castravete pentru decor.

XO | Meli Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.