#BloomTales – Ranunculus, legendele și limbajul său

Dacă tot am început pe Instagram seria #BloomTales, am zis să dezvolt povestea și pe blog, mai precis să vorbim, mai mult, despre simbolistica și limbajul florilor, dar și despre originea și îngrijirea florilor tăiate, plantelor de interior și de exterior.

Am mai făcut o serie de articole pe vechiul site al florăriei (site-ul actual este în construcție și încă nu am avut inspirație pentru a-l finaliza), dar și pe un blog despre plante pe care l-am avut acum 6-7 ani, din păcate am pierdut mare parte din articole, dar o să le reconstruiesc.

Să nu mai zic că e păcat de fotografiile acestea superbe, pe care nu le public nicăieri și rămân pierdute pe hardurile externe.

Ranunculus este una din florile mele preferate, am descoperit-o în 2013 când am deschis florăria, fiind la vremurile acelea mult mai întâlnită ca plantă de exterior, în grădini, decât ca floare tăiată. Piciorul cocoșului este denumirea ei populară.

Numele „Ranunculus” provine din combinarea a două cuvinte latine „rana” și „unclus”, care înseamnă „broască mică”.

Fiecare culoare are o semnificație diferită și există două legende în jurul florii, una nativ americană și una persană.

Legenda persană este despre un tânăr prinț îndrăgostit de o frumoasă nimfă, căreia îi cânta în fiecare seară pentru a o impresiona, însă nimfa l-a transformat într-o floare de Ranunculus. O altă versiune menționează că prințul ar fi murit de tristețe, iar în locul în care a murit a răsărit o floare de Ranunculus, floarea fiind considerată un simbol al iubirii respinse.

În cazul legendei americane, floarea este un simbol al comportamentului nesăbuit, legenda cuprinde un coiot, care se juca cu ochii săi, aruncându-i în aer și prinzându-i, până când un vultur a zburat asupra sa, i-a prins ochii și coiotul a rămas orb. Coiotul a rupt două flori mici de ranunculus și le-a pus în locul ochilor.

Trei cuvinte cheie sunt asociate astăzi cu această floare: farmec, atracție, iubire. Un buchet de Ranunculus, conform limbajului florilor, poate însemna, într-o scurtă propoziție, „Sunt amețit de farmecele tale”.

În funcție de culoarea florii, simbolul este diferit, astfel, floarea portocalie este simbolul pozitivității și fericirii și o poți dărui familiei sau prietenilor. Cea mov este simbolul regalității și onoarei, poți să o dăruiești persoanelor pe care le respecți foarte mult, iar cea roz este simbolul feminității, sentimentelor blânde, romantismului, perfectă pentru a fi dăruită femeilor importante din viața ta.

O floare roșie este simbolul iubirii și pasiunii, fiind dăruită pentru persoana iubită, iar o floare galbenă simbolizează fericirea, sentimentele pozitive, good vides only :D.

To sum up, „Să nu uiți niciodată cât de fermecător ești” este mesajul pe care floarea vrea să ni-l transmită, alături de ideea că trebuie să ne bucurăm de fiecare moment pentru că nimic nu durează la nesfârșit.

XO | Meli Andreea

View this post on Instagram

I have crush on Ranunculus ever since I started working with flowers. Numele este o combinație din două cuvinte latine "rana" și "unclus", care înseamnă "broască mică". Fiecare culoare are o semnificație diferită, cea portocalie este simbolul pozitivității și fericirii. Cea mov este un simbol al regalității și onoarei, iar cea roz este un simbol al feminității și al pasiunii. „Sunt amețit de farmecele tale”, aparent asta transmite un buchet de Ranunculus. În același timp, în America de Nord, floarea este un simbol al comportamentului nesăbuit, existând o poveste în spatele simbolului, pe care vă las pe voi să o căutați. ? The name of it is a combination of two Latin words `rana` and `unclus` which means `small frog`. Each color of a Ranunculus flower has a different meaning, the orange one is the symbol of positivity and happiness. The purple one is a symbol of royalty and honor and the pink one a symbol of femininity and passion and the yellow one is all about good vibes and joy. They say a bouquet of Ranunculus screams `I am dazzled by your charms.` In the same time, in North America the flower is a symbol of reckless behavior, there is a story behavior it, but I will let you search for it. _____________________ #InstaCraiova #FloristatApril #BloomTales #moodforfloral #botanicaldaydreams #creatorswillcreate #thatauthenticfeeling #darlingmovement #livebeautifully #momentsofmine #petitejoys #pursuepretty #thatsdarling #underthefloralspell #todayslovely #theartofslowliving #seekthesimplicity #verilymoment #thehappynow #flashesofdelight #ig_romania #igersromania #livethelittlethings #flowerstagram #documentyourdays #flowerlovers #allthingsbotanical #myfloraldays #alltheprettyflorals #bloomsoftheday

A post shared by Andreea Melinescu (@meli_andreea) on

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.