Vizită în Bruxelles: nu rata cartofii prăjiți

În timp ce vizitezi orașul Bruxelles trebuie să mănânci, cel puțin o dată, cartofi prăjiți. În ghidurile turistice se spune că în Belgia sunt cei mai buni cartofi prăjiți din lume.

Îți recomand cartofii prăjiți de la Maison Antoine din Place Jourdan (în zona Parcului Leopold). Maison Antoine este unul dintre locurile cele mai frecventate de turiști, iar uneori trebuie să stai la coadă pentru o porție de cartofi, dar se merită. Sunt delicioși.

O porție mică de cartofi este 2,60 euro, iar o porție mare 3 euro. Pentru ketchup sau maioneză va mai trebui să plătești 0,70 euro. Porția mare de cartofi ajunge pentru două persoane, dar depinde cât ești de gurmand.

Cartofii belgieni sunt prăjiți în două etape până când sunt crocanți și prind  o culoare galben aurie. Maison Antoine a fost înființată în 1948, de către familia Desmet, iar pe lângă cartofi prăjiți găsești și alte gustări.

După ce ți-ai luat porția de cartofi poți să îi mănânci pe drum, pe bancă sau poți să îi savurezi alături de o bere belgiană la una dintre terasele/puburile din Piața Jourdan. 

O bere belgiană pornește de la 2 euro până la 5 euro. De exemplu berea Tongerlo, la 0,33 ml, blondă sau brună, costă 3,80 euro. Este o bere cu note fructate și cu un ușor gust de flori de hamei.

Fiind o zonă turistică berea este la supra-preț, ca în toate zonele destinate turiștilor.

PS: Autobuzul 59 sau 60 este cel care te poate lăsa lângă Piața Jourdan.
XO | Andreea (Meli)
Cartofii prăjiți de la Maison Antoine
Maison Antoine
Piața Jourdan
Piața Jourdan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.