Până să ajungi în centru, poți să traversezi primul pod și să ajungi pe partea cealaltă a fluviului, să mergi mai puțin de un minut drept, după care faci dreapta și te oprești la shopping, unde este mall-ul. A doua vizită a mea în Liege a avut ca obiectiv cumpărăturile, sunt un fan al decorațiunilor interioare de la Primark, iar Home Primark nu este în Bruxelles.
Ca și arhitectură Liege e diferit de restul orașelor din Belgia, nu vezi atât de multe case tipice, ci vezi multe blocuri. Faptul că e străbătut de un fluviu îi dă un aer aparte, iar centrul e asemănător cu restul orașelor belgiene.
Perron, este simbolul libertății și independenței pentru locuitorii din Liege. Statuia o găsești în Place du Marche, o zonă cu baruri și restaurante. Statuia lui Perron pentru o bucată de vreme a fost mutată în Bruges, apoi s-a reîntors în Liege, după 10 ani, fiind adusă înapoi de Maria de Burgundia.
Informații utile: din oraș ca să ajungi la gara, și invers, poți să iei autobuzele: 1, 4, 25 sau 48, biletul fiind 1,90 euro sau 2,10 euro dacă îl cumperi din autobuz. Un bilet valabil o zi este 4 euro și 5 euro dacă îl iei din autobuz, iar un bilet de 3 zile este 8 euro. Ultimul autobuz pleacă în jurul orei 23:00.
Când vine vorba de mâncare locală, poți să încerci: salade liegeoise (bacon, boabe de fasole și cartofi), mitraillette (sandwich cu carne și cartofi prăjiți) și ca băutură, peket, o băutură alcoolică puternică, gen lichior. Cică cel mai bun loc unde să bei peket este La Maison du Peket, iar peket de ciocolată și flambant este foarte bun.