Brânzeturi cum se … cuVin (Delaco & Crama V.Inc)

În perioada în care am locuit în Bruxelles, tot vedeam pe Facebook că bloggerii olteni organizează un eveniment drăguț, pe nume: Branzeturi cum se… cuVin. Când m-am întors în Craiova, am zis că vreau și eu să particip și uite așa acum câteva zile intram în localul Crema Bistro pentru a degusta vinurile de la Crama V.Inc și brânzeturile Delaco.

Vinurile ne-au fost prezentate de Yves Schretlen, administratorul podgoriei din Dealurile Drănicului, iar zona gastronomică a fost descrisă de Alin Sintimbrean de la DictionarCulinar.ro. Alături de noi a fost și Gabriel Milos, reprezentant Delaco.

Din cele 5 combinații de vin și brânzeturi, am degustat doar 4, fiind nevoită să plec mai devreme. Vinul și brânzeturile au fost „asezonate” cu acordurile de pian și de vioară.

Sauvignon blanc și Aperifrais Italie, Tămâioasă + Sauvignon Blanc și Petit Brie-Ile de France, Blanc de rouge, Cabernet și Emmentaler, Rose și Brie au Bleu, au fost patru combinații care mi-au încântat papilele gustative, însă, din cele patru, preferata mea a fost combinația Sauvignon blanc și Aperifrais Italie.

Trebuie să recunosc că am ales prima combinație, pentru brânza Aperifrais Italie de la Delaco, apoi pentru vinul alb. De când m-am întors din Belgia, gusturile mele s-au mai schimbat, așa că am o afinitate pentru brânză și vin, poate pentru că la toate recepțiile din Parlament și la toate petrecerile din casă, brânza și vinul tronau. Aperifrais Italie este o cremă de brânza cu „topping” de legume (măsline, ceapă, roșii) și condimente italiene, cu o textură cremoasă, ideală pentru petreceri. Am în gând să dau o mică petrecere, în stilul celor belgiene, acasă, așa că brânza Aperifrais Italie e pe lista mea de cumpărături.

Vinul, Sauvignon blanc, a mers perfect cu crema de brânză. De la Yves Schretlen, am reținut câte ceva despre vin, este un soi greu de vinificat atunci când vrei să aibă și o aromă de citrice, de grepfrut. Sauvignon blanc este un vin sec, cu 14,3 grade alcool. Gustul fructuos m-a cucerit și m-a făcut să mă gândesc la zilele bune din vacanțele din Spania, Italia în care savuram masa de prânz sub mandarini, portocali sau lămâi.

Vinul mi-a amintit de călătoriile mele, brânza de experiența frumoasă din Belgia, iar combinația a fost una foarte bună, așa cum ne-a spus Alin Sintimbrean, prima oară se bea vinul, apoi se gustă brânza, după care le degustăm pe amândouă, mestecând, pentru a vedea cum se schimbă gusturile datorită acidității vinului asupra papilelor gustative. Dacă ar fi să mă gândesc la 3 cuvinte cheie, pentru vin ar fi ambiție, pentru brânză savoare, iar pentru combinație ar fi original.

Foto: DictionarCulinar

Comments

comments

2 Replies to “Brânzeturi cum se … cuVin (Delaco & Crama V.Inc)”

  1. Doua dintre produsele cele mai rafinate, care necesita multa atentie in realizare. Pare un vin destul de tare pentru procentul de alcool pe care il are. Trebuie sa fi fost un eveniment unic, te invidiez pentru asta. 😀
    Felicitari!

  2. Multumesc! Avem parte lunar de astfel de evenimente pentru bloggeri 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.