Brânzeturi cum se … cuVin – Part II

Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro iar m-au scos din casă, la o degustare de vin, evenimentul fiind la Restaurant Epoca. Delaco și Vinarte au fost și ei vinovați în ceea ce privește degustarea.

Alături de noi s-a aflat și Avram Laurentiu Achim, Președintele Federației Somelierilor din România. Ne-a transmit o grămadă de informații prețioase despre vin, le-am înregistrate pe toate, 😀 însă, trebuie să recunosc că nu l-am ascultat și am degustat brânza înainte de vin, lucru pe care nu trebuie să îl faci, simultan trebuie să bei vinul și să mesteci brânza.

Am degustat 7 tipuri de vin, ultimul fiind unul exclusivist și rar, foarte dulce – Brie – Sirena Dunarii – Riesling italian, din 2001.

[tocmai ce mi-am pus un pahar de vin, nu am inspirație pentru articolul ăsta … #deloc]

Sunt fana vinului alb, astfel m-a cucerit vinul Cuvee d’excellence – Riesling italian, un vin sec,

[și acum trebuie să intru pe youtube și să dau play la Adda – Vin sec]

vinul având alături brânza Camembert, o brânză care nu este chiar preferata mea. Mi-a plăcut mai mult Cascavalul Sofia, fiind asociat cu prune uscate, a fost perfect.

Astfel, de data asta îmi fac combinația mea, simplă, perfectă pentru serile când mă întorc obosită de la florărie și vreau să mă relaxez la un pahar de vin. Lucru pe care îl fac cam des :))

Sintetizând, [pentru că Daniel mă obligă să fiu creativă și să asociez cuvintele cu senzațiile] combinația o asociez cu #relaxarea, vinul cu #amețeala, știi când ești obosit amețești repede, :)) iar cascavalul cu #simplitatea.

[între timp playlist-ul meu a ajuns la Subcarpați – Scrisoare din trecut și încă nu am terminat paharul de vin (care este pe Instagram) turnat acum 50 de minute]

PS: m-am informat despre vin:

Vizual: limpede strălucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv: fin, cu arome generoase de citrice în special grapefruit, completate cu arome de flori de lămâiţă şi salcâm, cu o mineralitate plăcută. Gustativ: sec, puternic la început, plăcut, uşor acid, final fin şi un post-gust prelung. 

XO

Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.