Să degustăm cafeaua :)

La Starbucks, în cadrul evenimentului de deschidere, am învățat cum se degustă cafeaua. Astfel:

Pasul unu: Miroși cafeaua, dar nu oricum, acoperi o mare parte a cănii cu mâna, o apropii de nas și inhalezi. Apoi ar trebui să descri aroma.

Pike Place a fost cafeaua degustată la Starbucks, nu am fost inspirată, era prea de dimineață ca să pot descrie aroma, dar Grig, managerul Starbucks Craiova a zis „miros de pământ” și am fost de acord cu el.

Pasul doi: sorbi cafeaua, zgomotos :)) Sorbind cafeaua ea ajunge în cerul gurii, astfel aromele ajung să încânte toate papilele gustative.

Pasul trei: Aici am gustat cafeaua în timp ce am mestecat o prăjitură, asemănătoare cu negresele, însă mult mai gustoasă. Nu am reținut numele ei :)) dar era cu multă ciocolată și a schimbat gustul cafelei.

Pasul patru: aici trebuie să descrii caracteristicile dominante ale aromei și modul în care simți cafeaua în gură. Poți să folosești experiențele din trecut ca punct de reper.

Starbucks a deschis marți, 20 septembrie, prima sa cafenea din Oltenia, la Craiova, în Mercur Center.

Ne bucurăm că am deschis prima cafenea Starbucks la Craiova, cunoscând dorința locuitorilor de aici de a avea aproape un brand pe care îl îndrăgesc. Fanii noștri trebuie să știe că numele companiei vine de la numele personajului iubitor de cafea din cartea “Moby Dick” și el evocă romantismul călătoriilor pe mare și a comerțului cu boabe de cafea. Ne dorim să vă bucurați din plin de experiența Starbucks Craiova!”, a declarat Eva Simon, District Manager Starbucks.

Starbucks a intrat pe piața românească în 2007, când a deschis prima cafenea în București. Cu deschiderea de la Craiova, Starbucks deține 22 de cafenele în România.

“Mercur Center își ține astfel promisiunea de brand făcută încă de la redeschiderea sa, de a aduce branduri internaționale de renume, care să satisfacă gusturile craiovenilor, în materie de cumpărături și timp liber de calitate. Salutăm deschiderea Starbucks Craiova și nu ne îndoim că vor avea succesul pe care îl merită!”, ne-a spus Dumitru Răduț, Director General Mercur Center.

 

Comments

comments

One Reply to “Să degustăm cafeaua :)”

  1. […] cum se degustă cafeaua am scris aici. Nu mai repet […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.