Un Webstock aglomerat

Pe 30 septembrie a fost timpul pentru Webstock, știu că au trecut multe zile de atunci, între timp s-a întâmplat și vernisajul #InstaCraiova, și nu am avut timp să împărtășesc cu voi impresiile de la Webstock.

Acum îmi aminti că am și o cartelă  4GTV+ de la Vodafone și două luni de Netflix :)) trebuie să caut cartela și să încerc noile servicii.

Revenind, am intrat în sală exact la timp 😀 tocmai ce începuse să vorbească despre Marea Hoinăreală, Sorin Onișor, fotograful meu preferat din România. Unul dintre motivele pentru care am venit la Webstock a fost acesta. A doua zi am dat un email să aflu ce călătorii plănuiește în noiembrie, le-am aflat, dar nu se potrivesc cu programul meu 🙁

Webstock a fost aglomerat la propriu și la figurat. Agenda a fost foarte încărcată, iar atunci când a trebuit să alegem o sesiune a fost greu, însă până la urmă am optat pentru Social Media. Sala a fost plină, oamenii au stat și în picioare, iar pe hol era aglomerație și mai mare. Ceea ce e bine, evenimentul atrage în fiecare an din ce în ce mai mulți pasionați de domeniu.

Mi-a plăcut track-ul de Social Media, ne-a vorbit Adrian Niculescu de la Mushbloom despre Snapchat, Andrei Canda, iSense Solution, despre LinkedIn și Robert Katai, Bannersnack, despre Instagram.

Studiu în premieră: cine sunt utilizatorii Snapchat în România

 Cu Snapchat am lucrat la Parlamentul European, așa că studiul mi-a atras atenția. 🙂

În acest moment, în spațiul urban, aplicația este cunoscuta de 18% dintre cei intervievați. 31% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani și-au făcut un cont și 57% dintre aceștia folosesc Snapchat-ul zilnic. În rândul adolescenților (14-17 ani) aplicația este și mai folosita: 52% dintre adolescenți au cont pe Snapchat, iar 65% dintre ei o folosesc zilnic.

Spre comparație, Facebook este folosit zilnic de 95% dintre utilizatorii din grupa de vârsta 18-24 și de 92% de către cei din grupa 14-17 ani.

În rândul celor care utilizează aplicația, timpul petrecut zilnic pe Snapchat este de 28 de minute, în timp ce Facebook înregistrează o medie de 118 minute/zi, iar Instagram 43 de minute.

Timpul petrecut pe Facebook și pe Instagram este semnificativ mai mare, totuși, 40% dintre persoanele care utilizează cele 3 rețele postează mai multe clipuri video cu momente din viata lor pe Snapchat. În rândul adolescenților, procentul celor care aleg Snapchat in defavoarea Facebook și Instagram este și mai mare, 62%.

Acum aștept Social Media Summit 😀

XO

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.