Fifty Shades Darker – Recenzie sau ceva asemănător

Acum doi ani am zis că nu mai calc la filmul acesta, dar uite că am fost la Inspire Cinema la avanpremiera lui, pe 7 februarie.

Înainte să îmi exprim părerea, citez:

„În timp ce Christian (Jamie Dornan) se luptă cu demonii interiori, Anastasia (Dakota Johnson) trebuie să se confrunte cu furia și invidia femeilor care au fost înaintea ei. „Darker” prezintă povestea Anastasiei care, la insistențele lui Christian, acceptă să se împace cu acesta. În încercarea de a-și reclădi relația cu bărbatul iubit, Anastasia este prinsă într-un vârtej de intrigi și întâmplări care o pun în cele din urmă în fața celei mai importante decizii.”

De data asta filmul a avut logică. Prinzi firul narativ. Din păcate, deși existau momente care să te țină în suspans, ca atunci când o fostă supusă o urmărește pe Anastasia sau când se prăbușește elicopterul cu Christian, dar ajunge acasă teafăr, toate acțiunea asta trece repede, ceea ce face ca povestea să fie mai puțin captivantă. În ceea ce privește scenele fierbinți sunt mai multe, mai puțin amuzante ca data trecută (sala nu a mai râs la fel de copios ca la primul film). Sunt și momente menite să te facă să râzi, mai reușite, iar actorii joacă bine. Apar câteva personaje noi, precum Jack Hyde, personaje pe care le vom descoperii în timp.

Coloana sonoră rămâne punctul forte al filmului, alături de peisajele din Seattle. Pe cât de simplă este garderoba Anastasia, pe atât e de drăguță. La capitolul fashion Fifty Shades Darker excelează și la decor floral, îi dau nota 10.

Scena balului este una dintre cele mai reușite, precum și momentul în care o cere în căsătorie (de data asta cu inel, prima  oară a fost fără) decorul este super. Filmul se încheie cu cererea în căsătorie și un foc de artificii stilul Grey, dar în opoziție fostul șef al Anastasia, concediat din cauză că i-a făcut avansuri, apare în întuneric, dornic de răzbunare. De aici deducem ce se va întâmpla în următorul film.

Dacă ai citit cartea merită să mergi la film, să faci o paralelă între ele, iar dacă ai văzut prima parte sigur de curiozitate vei vrea să îl vezi și pe acesta. Este genul de film la care te vei uita pentru că va vorbi toată lumea despre el, indiferent dacă este bun sau nu.

La Cinema 3D Craiova rulează începând de mâine, 10 februarie, deci cu siguranță o să aveți timp să îl vedeți.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.