A mai trecut un Webstock | and the Instagram session was the best |

La sfârșitul lunii septembrie am fost la JW Marriott Grand Hotel, București, la o nouă ediție Webstock, cea mai mare conferință de social media (am văzut că în emailuri îi spun „festival de social media”, gen vrea sa treacă la nivelul următor).

Cum a fost acolo? | că de obicei asta trebuie să scriu în articolul post-event… |

A fost o atmosferă cool, uneori prea crowded, pentru că numărul de participanți este din ce în ce mai mare. E prima conferință unde nu am ratat niciun stand :)) Mai merg cu Oana și Marica | fun people | <3.

Atunci când conferința s-a spart în trei sesiuni diferite am urmat track-ul B – How to Section, și anume sesiune dedicată Instagram-ului :D. Speaker au fost Mihai Baloianu (Baloianu Visuals), Alex Damian (Fotograf & Blogger) și Robert Katai (Bannersnack). Apoi ne-am mutat la track-ul A – Debate Section, la sesiune despre blogging.

Am înmagazinat o grămadă de informații, unele noi, unele vechi. Cea mai interesantă sesiune pentru mine a fost cea legată de Instagram.

De la Mihai Baloianu am aflat două programe de editat poze: Retouch și LD, pe lângă faimosul VSCO. Tot de la el am aflat și de existența site-ului Display Purposes, site ce te ajută să găsești hashtag-urile potrivite, de exemplu cauți #onmytable și îți va apărea o listă cu hashtag-uri asemănătoare, vei putea vedea și popularitatea și relevanța lor.

Citisem pe internet că, dacă folosești aceleași hashtag-uri zilnic, există posibilitatea ca Instagram să te penalizeze, iar pozele tale să nu mai apară sub acel hashtag, chiar unii Instagrammeri din străinătate se plângeau că au pățit chestia asta, l-am întrebat pe Robert Katai dacă e pe bune, dacă știe un caz asemănător în România, având în vedere că are siteul Instagramology, mi-a zis că nu, e ok, să folosim în continuare aceleași hashtag-uri #noworries.

E posibil ca Instagram să ne facă o surpriză și în loc de 3 poze pe rând să afișeze câte 4 😀 deja testează site-ul acesta în alte țări. Am găsit câteva articole și pe net, aici este unul.

Alex Damian ne-a povestit despre cele trei reguli ale sale: din 3D în 2D, Coboară-te la nivelul subiectului și Inspiră-te. Ne-a spus și cât de importante sunt primele 6 poze din profilul nostru, ele trebuie să conțină o unitate vizuală, adică același tip / gen de fotografie, același filtru.

A avut loc și Gala Webstock Awards. Am nominalizat InstaCraiova, la categoria Social Media Projects, și nu mă așteptam să ajungem în lista finală, așa că m-am bucurat tare mult când am văzut scris InstaCraiova alături de branduri mari ca Samsung, Zizin, Coca-Cola sau Orange. Am glumit cu Mihai și am zis că cea mai bună parte din gală a fost muzica, asta după ce ne gândeam dacă câștigăm cum va suna „discursul” :)). Îi felicităm pe câștigători, o să ne inspirăm de la ei și așteptăm următoarea ediție 😀

After party-ul l-am ratat, am preferat să mă duc pe capul colegilor mei, oricum mi-a luat o oră să găsesc drumul spre Titan :)) A doua zi am hoinărit prin București și am făcut poza asta draguță de pe Insta 😀

Cam atât despre Webstock, aștept următoarele conferințe, cred că urmează Social Media Summit și Food Blogger Conference.

XO | Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.