Shakespeare and Company | De vizitat dacă te plimbi prin Paris

Luna trecută am hoinărit din nou prin Paris și dacă data trecută am ratat Shakespeare and Company, nu știam ce este, am aflat apoi, așa că am mers direct la țintă 😀

Și uite așa, ca un chinez cu telefonul în mână gata să facă cele mai instagramabile poze, intru în librărie, ignor toate semnele care arată clar că fotografiatul este interzis, jur că le-am văzut, mă captaseră imaginile de pe ecranul telefonului, până când vine, ea, draga mea Geo, să îmi zică „Ce faci!? Nu ai voie să pozezi! Sunt semne peste tot!” și mă trezesc la realitate și chiar m-am bucurat de interiorul librăriei.

Shakespeare and Company este o librărie. Este cea mai frumoasă librărie. E din altă lume. Nu știu dacă e cea mai bună comparație, dar te duce puțin în lumea lui Harry Potter.

I created this bookstore like a man would write a novel, building each room like a chapter, and I like people to open the door the way they open a book, a book that leads into a magic world in their imaginations.”, ne spunea George Whitman, cel care a deschis librăria în 1951. O mică parte din istoria librăriei o găsiți aici.

La parter sunt cărțile noi, toate în limba engleză, iar la etaj cărți vechi <3 Noroc că au poze pe Facebook, pentru că îmi e foarte greu să descriu cât de tare și vintage este :D.

O să pun doar o fotografie, cu un colț din librărie, restul le descoperiți voi, fie la Paris, fie pe Facebook-ul și Instagram-ul lor.

Foto: Nina Kinkade Gogny, sursă: Shakespeare and Company Facebook Page

 Dacă am ajuns acolo trebuia să plec cu o carte. Și am fost super încântată când am văzut că au o serie de cărți cu autograf de la autor. Am plecat cu volumul We That Are Young de Preti Taneja, m-a atras rezumatul ei și avea autograf :D, iar la final primești și o stampilă pe carte, ștampila bibliotecii, deci e suvenirul perfect din Paris.

Cum zice Voltaire ”Let us read, and let us dance; these two amusements will never do any harm to the world.”

XO | Andreea Meli

Comments

comments

One Reply to “Shakespeare and Company | De vizitat dacă te plimbi prin Paris”

  1. […] Latin) – data trecută l-am vizitat pe fugă, am vazut Le Jardin du Luxembourg și am fost la Shakespeare & Company (obsesia mea), dar nu am apucat să rătăcesc pe străzi, și abia aștept să o iau la pas […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.