Cele mai delicioase ciocolaterii din Bruxelles

Zilele trecute am primit ciocolata mea preferată și mi-am amintit de buticurile cu ciocolată din Belgia <3, heaven on Earth :D.

Le Comptoir de Mathilde este în capătul listei 😀 orice produs de la ei arată super drăguț și normal că este și delicios. Este un butic super chic, cu zeci de sortimente de ciocolată. O să te uiți în vitrine de câteva ori până o să te hotărăști ce să cumperi și după ce vei ieși din magazin o să te gândești la cât de bine arăta ciocolata, mai ales tabletele sparte pe care le cumperi la gramaj…

Prețurile încep de la 4 euro, la 20 de euro poți lua Chocolat à casser, o tabletă mare de ciocolată, (de care vrei tu, sunt peste 15 tipuri) un ciocan cu care vei sparge tableta sau ciocolata sub formă de pizza și ruleta de pizza cu care să tai ciocolata. În magazin poți găsi și produse sărate, mai multe tipuri de gem și multe altele.

Dacă ești prin Belgia trebuie să intri în Le Comptoir de Mathilde. E un must 😀

La Belgique Gourmande – my first crush in Belgia, love at first side 😀 Procedura este următoarea: iei o punguță, pui cel puțin o bomboană de ciocolată din fiecare tip, cred că au peste 15 tipuri, ajungi la casă, îți cântărește punguța, îți pică fața când vezi cât ai de plătit… :)) 5 euro = 100 grame, nu te-ai fi gândit că în punguță ai aproape 1 kg de ciocolată :)) Și dacă mai pui ochii și pe alte bombonele … #aiae :))

Café-Tasse – un amestec de ciocolată și cafea. Nu are  cum să nu îți placă. Cum ai intrat în magazin aroma de cafea te vrăjește și trebuie să pleci cu ceva de acolo 😀 Alegerea va fi foarte grea, poți să guști din mai multe tipuri de bomboane / ciocolată, asta îți va îngreuna decizia.

Ce alte magazine de ciocolată îmi mai plac?

Neuhaus, de fițe :D, Leonidas, unul dintre cele mai accesibile magazine de ciocolată din Belgia și Elisabeth, specializat mai mult în bezele, gofre și biscuiți.

Că veni vorba de biscuiți, două buticuri de neratat: Maison Dandoy și La Cure Gourmande. La Cure Gourmande este buticul de dulciuri preferat, din 2013, cred, când am fost prima dată în Bruxelles. Dacă am o cutie de biscuiți de la ei nu pot să mă opresc până nu îi mănânc pe toți :))

Toate magazinele enumerate mai sus le găsești în centrul orașului Bruxelles, precum și în Bruges, Anvers, Liège, Gent, etc., iar în majoritatea buticurilor cu ciocolată / biscuiți se fac degustări, deci chiar dacă nu plănuiești să cumperi ceva, poți să guști și să îți „clătești ochii”.

Dacă îți place ciocolata citește și articolul: Ce am învățat despre ciocolată de la `Museum of Cocoa and Chocolate` din Bruxelles.

XO | Andreea Meli

Comments

comments

One Reply to “Cele mai delicioase ciocolaterii din Bruxelles”

  1. […] de el. Au cele mai bune acadele <3. Nu am uitat de ciocolată, recomand aceleași  magazine ca aici. Sunt foarte multe și ciocolata este bună peste tot […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.