De vorbă cu Matei Dima și Codin Maticiuc la premiera Miami Bici din Craiova

Sâmbătă am fost la premiera filmului Miami Bici și m-a surprins plăcut. A depășit cu mult așteptările, am râs enorm și am plecat cu un vibe bun. În plus, am stat puțin de vorbă cu Codin și Matei, găsiți mai jos interviul.

Trebuie să recunosc că, dacă nu aș fi fost invitată, nu aș fi mers la film, mă gândeam că o să fie de prost gust, dar m-am înșelat enorm, este o comedie foarte bună, o pată de culoare în cinematografia românească.

Florin Piersic Jr. „condimentează” filmul, iar Matei Dima (Bromania) și Codin Maticiuc, interpretează personajele extrem de bine. Umorul este unul tipic românesc, genul de situații despre care vorbim cu toții și de care ne amuzăm. Nota 10+ pentru scenariu. Limbajul este licențios, dar nu deranjează.

Cred că din trailer nu îți faci cea mai bună idee despre film, dar când îl vezi cap coadă o să îți placă și o să aștepți Miami Bici 2, care, din câte am înțeles, este în lucru, la Q&A-ul de după film ne-au zis că le-ar plăcea să fie gata în toamna anului 2021.

Ziceam mai sus că am stat de vorbă cu Matei și Codin, m-a însoțit și Ana, ne-au răspuns la câteva întrebări, o parte din ele le găsiți mai jos, altele vor fi pe InstaCraiova.

Andreea Melinescu: De ce trebuie să venim să vedem Miami Bici?

Matei Dima: Pentru că, chiar joc ok în el :)). Este executat umoristic foarte bine. Am dat foarte mult din mine ca să iasă și oamenii o să fie impresionați.

Meli: Cum l-ați convins pe Florin Piersic Jr. să se alăture proiectului?

Codin Maticiuc: Suntem prieteni și a mers pe mâna mea aproape total. M-a sunat, i-am povestit, scenariul nici măcar nu era gata, să zici că l-a citi și i s-a părut senzațional. El este pe zona aceasta foarte artistică, dar i-am spus că este momentul să intre și pe zona de comercial și a zis că merge pe mâna mea, sigur fac ceva bun. Și acum, după ce a văzut filmul este foarte încântat.

Meli: Povestiți-ne o întâmplare amuzantă de pe platourile de filmare.

Codin: Aș putea să spun că vremea ne-a jucat niște feste și am avut momente în care efectiv filmam plan contra plan și pe planul cu noi era soare, frumos și pe contra planul cu persoana cu care vorbeam era o furtună, o tornadă care venea din spate, un uragan incredibil.

Matei: Din altă perspectivă, gândindu-mă la toate zilele de filmare, realizez că nu ne-am distrat atât de mult, când filmam, din cauza stresului și a dorinței și a presiunii enorme. Și cred că asta este o lecție pentru mine, este o lecție ca de acum înainte, executând aceste proiecte, trebuie să mă bucur și mai mult de drum, decât de destinație, pentru că îmi place să fiu aici și să văd toți oamenii aceștia adunați să vadă filmul, dar momentul acesta durează 3 zile, o săptămână, însă luna aia de filmare, lunile de pregătire, în timpul acela trebuie să ne simțim bine, să ne placă, să râdem și să fie memorabile dintr-un punct de vedere pozitiv. Deci voi cumva, acum, mi-ați amintit și m-ați făcut să realizez că în tot ce fac de acum înainte trebuie să mă bucur mai mult de acele momente, pentru că nu știi când le mai trăiești încă o dată.

Meli: În ceea ce privește coloana sonoră, de ce ați ales să colaborați cu Killa Fonic?

Codin: Ne place foarte mult stilul lui și cred că vocea, stilul, ceea ce reprezintă el, reprezintă foarte mult vibe-ul Miami Bici. După ce am terminat filmările, dar nu aveam coloana sonoră, i-am arătat filmul și atâta timp cât și lui i s-a părut o idee bună, a zis că de ce nu.

Meli: Ca producător și actor trebuie să ai un film de referință. Care ar fi acesta?

Codin: Forrest Gump.

Matei: Mă inspiră câteva filme pe care nu știu dacă mulți oameni le cunosc. Un film care îmi place mult este Drive, realizat de un regizor norvegian, acela mă inspiră, dar este foarte violent, este despre mintea omului, este un film greu.

Meli: Pe lângă Miami Bici, care sunt următoarele planuri?

Codin: Miami Bici 2. Ca și planuri, am filmat un alt film după Miami Bici care este aproape gata și care va ieși la toamnă și mă voi concentra să îl marketez și pe acela. Este tot o comedie foarte spumoasă, Investitorii.

Matei: Am cinci scenarii la care lucrez să le produc, sunt cinci scenarii de filme de lung metraj, am două desene animate pe care le creez împreună cu niște prieteni și, pe lângă asta, vreau să continui cu serile prin care s-a consacrat canalul BRomania de scheciuri și de serial online, în special L-a seral.

Meli: Un sfat pentru tinerii care vor să lucreze în cinematografie și de ce nu, care vor să își facă propriul lor film.

Codin: Este același sfat pe care l-aș da oricărui tânăr în general: trebuie să îți placă ceea ce faci. Dacă îți place ceea ce faci vei găsi satisfacție și vei face și bine ceea ce faci, dacă îți place, dacă ești total pasionat.

Matei: Să ne urmărească, pentru că noi asta am vrut să facem, ar trebui să învețe din reușitele și greșelile noastre.

Pentru poze îi mulțumim lui Laurențiu Nica. 😀

Maimi Bici este povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș obscur din România, care merg la Miami în toiul iernii, pentru a trăi atât „Visul american” cât și visul românesc de a se „îmbogăți rapid”. Odată ajunși acolo, ei se regăsesc în mijlocul planului machiavelc al lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida.

Implicându-se, involuntar, în afacerile dubioase ale lui Mișu, dar fiind în secret sfătuiți de Gelu, mentorul lor auto-proclamat, de acasă, cei doi se luptă pentru a supraviețui în America. În același timp, se dezvoltă o poveste de dragoste între Ion și Ioana, o fată de moravuri ușoare, dar cu inima curată, care le dă o mână de ajutor.

Filmul este în regia lui Jesús del Cerro, având în distribuție pe Florin Piersic Jr., Matei Dima, Codin Maticiuc, Chloé Malaisé, Rene Toledo Jr., Arami Malaisé. Miami Bici nu este recomandat copiilor sub 15 ani.

În Craiova îl puteți vedea la Inspire Cinema în perioada 23 februarie – 5 martie 2020.

XO | Meli Andreea

PS: a apărut a doua melodie de pe coloana sonoră, Puya & Mario Joy – Runnin’.

PS2: Filmul a devenit cel mai vizionat film românesc din ultimii 26 de ani după primul weekend de la lansarea în cinematografe, cu peste 153.000 de spectatori.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.