1 an de Starbucks în Craiova

Acum două zile gașca #InstaCraiova s-a reunit la încă o degustare de cafea, de data aceasta cu ocazia împlinirii unui an de când Strabucks a deschis prima cafea în Craiova, cea din Mercur.

De data aceasta am degustat Espresso Roast, o dată în combinație cu brownies cu caramel și nuci (delicios), apoi în combinație cu citrice (portocală, cranberry, grapefruit) și, fiind o asociere mai deosebită, am aflat că citricele sporesc aciditatea din cafea. E interesant cum gustul cafelei se schimbă în funcție de asocierea pe care o faci. 😀

Despre cum se degustă cafeaua am scris aici. Nu mai repet 😀

Espresso Roast este un blend de cafea din Asia Pacifică și din America Latină. Dave Olsen este creatorul ei, 1975 fiind anul în care Espresso Roast a luat naștere, în timp devenind brandul inițial al cafenelei Starbucks.

„Este o cafea deosebită, deoarece se îmbină foarte bine cu laptele, are arome caramelizate, este potrivită pentru un capucino, dar în același timp îi putem împăca și pe italieni, cei care beau acel espresso foarte puternic, la 15 ml, deși espresso are 25 ml.”, ne-a povestit Grig, Store Manager Starbucks Mercur.

Am aflat și o noutate, Starbucks va deschide prima cafenea în Italia, la Milano. Deși sunt un mare fan al Italiei, nu am remarcat că nu există Starbucks acolo. Grig ne-a spus și că ideea de a porni o franciză a început acolo, în Italia, iar acum, odată cu deschiderea cafenelei este o întoarcere la origini. Va fi o provocare pentru ei să pătrundă în Italia, și acum îmi aduc aminte că toți italienii pe care îi cunosc se plâng cât de slabă e cafeaua în alte țări și vorbesc ore în sir despre cafeaua lor…

Și, în căutarea noastră de a face poza perfectă, Mihai a găsit fundalul alb, eu am zis să facem o poză cu paharele în mână, iar Miruna a făcut poza. În sfârșit, m-am prins cum să editez pozele și feed-ul meu arată drăguț 😀 Nu vreți să știți cât a durat să facem poza de grup … pe care încă nu am posta-o :))

XO | Andreea

Comments

comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.